DAN  IZAZOVA  2017. – pod sloganom „VRATITE SVOJE ULICE! VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“

Vesti

U sredu 31.maja povodom Svetskog dana izazova, u Osnovnoj školi Kralj Aleksandar I, u 8 časova održaće se javni čas fizičkog a u 11 časova u gradskom parku javni čas će organizovati Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“.

Svetska asocijacija Sporta za sve TAFISA svake godine organizuje i koordinira program najveće planetarne sportsko-rekreativne akcije Dan izazova (Challenge Day).

Osnovni cilj akcije je da se promoviše fizička aktivnost i to čini kroz ovaj događaj tako da poslednje srede meseca maja izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u najmanje petnaestominutnom trajanju.

Asocijacija Sport za sve Srbije, kao članica TAFISA-e, po 23. put, organizuje ovu veliku Međunarodnu manifestaciju. Treba takođe istaći da organizaciju ovogodišnjeg Dana izazova, pored Ministarstva Omladine i Sporta Srbije podržali su Olimpijski Komitet Srbije i Sportski Savez Srbije
Dan izazova u Srbiji biće realizovan 31. maja 2017. godine pod motom  „VRATITE SVOJE ULICE! VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“ sa željom da podstakne građane na bavljenje sportom radi zdravlja i da opštinama i gradovima u Srbiji, pored sportskih, pruži mogućnost za uspostavljanje neposrednijih kontakata, radi ostvarivanja saradnje kako u oblasti sporta, tako i na planu kulture, privrede, obrazovanje i dr.

U pripremi za akciju upućena su pisma sa biltenom svim predsednicima opština i gradova u Srbiji, Sportskim savezima, lokalnim i gradskim Asocijacijama Sporta za sve i svim članicama Sporta za sve Srbije. Takođe, upućeno je pismo sa propozicijama i informacijama o akciji svim relevantnim medijskim kućama – novinskim, radijskim i televizijskim.