Dan žagubice 02

Dan opštine Žagubica

BRANIČEVSKI OKRUG VESTI ŽAGUBICA

Povodom dana opštine Žagubica, rukovodstvo opštine je organizovalo svečanu sednicu u domu kulture u naselju Osanica. Svečanost su upriličili brojni gosti, narodni poslanik SNS Veroljub Arsić, gradonačelnici, predsednici opština i njihovi saradnici iz Požarevca, Malog Crnića, Žabara, Kučeva, Petrovca na Mlavi, Despotovca i Bora, kao i brojni predstavnici republičkih, regionalnih i lokalnih institucija.

Prisutnima su se obratili članovi lokalnog rukovodstva, a predsednica skupštine opštine Žagubica, gđica Olivera Pauljeskić, pozdravila je srdačno sve goste i poručila:

„Uprkos sukobu u Ukrajini i svetskoj političkoj krizi, opština Žagubica ima čime da se pohvali – jasno postavljeni strateški ciljevi koji se tiču razvoja opštine su ostvareni, a sve u cilju unapređenja životnog standarda građana opštine Žagubica. Lokalna samouprava je svoje aktivnosti usmerila i na unapređenje turističke, poljoprivredne i ruralne strukture, uz pomoć razvoju samostalnog preduzetništva, na privlačenje stranih investicija, razvoj sporta, obrazovanja i mnogih drugih oblasti. Saradnja lokalnih i republičkih vlasti je doprinela realizaciji velikog broja strateških projekata, a lokalna samouprava će i u narednoj godini nastaviti da radi na poboljšanju uslova i života svih građana opštine Žagubica.“

dan žagubice 01
Okupljenima se obratio i predsednik opštine Žagubica, gdin Safet Pavlović, koji se osvrnuo na poslednja dešavanja na Kosmetu koja su i uslovila izostanak posete predsednika republike Srbije, gdina Aleksandra Vučića, svečanoj sednici u Osanici:

„Zbog jedne bitange Kurtija, predsednik Vučić nije mogao danas da poseti Žagubicu. Bitanga Kurti ne razume da pravi probleme ne samo srpskom narodu, nego i svom narodu, pa zato za njega imam jednu poruku – Urazumi se! Nije teško narodu Homolja da ponovo obuje čizme, neće biti prvi put. I sa svima vama šaljem jaku podršku predsedniku Vučiću, da izdrži i sačuva Kosovo i Metohiju. Pre mnogo godina oslobodili smo se mnogo jačeg okupatora, oslobodićemo se i Kurtija!“, zaključio je Pavlović.