Dari Džokić dve nagrade na Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”

Kultura Požarevac Vesti

Druge festivalske večeri požarevačka publika je imala priliku da pogledamo „Atelje 212“ iz Beograda sa predstavom „Rolerkoster“ u režiji Milice Kralj.

Na Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović” u Centru za kulturu u Požarevacu Dara Džokić, za ulogu u komadu Jelene Kajgo “Rolerkoster”, dobila je dve nagrade:

Glumica večeri po izboru žirija publike ( Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, Dragi Ivić, diplomirani producent i Radiša Dragojević, diplomirani novinar i glumac amater ).

Glumica večeri po izboru stručnog žirija ( Danica Maksimović, dramska umetnica, Nebojša Bradić, reditelj i Nenad Prokić, dramski pisac ).

„Taj savremeni svet prelama se i dešifruje kroz sukob dve generacije, koje izgaraju u pokušaju da razumeju taj svet, da se u njemu snađu, da mu se prilagode. Dramski svet, koji kreira Jelena Kajgo i tematski krugovi, kojima se bavi u dešifrovanju savremenog sveta, za rezultat imaju jedan pravi emotivni rolerkoster. Taj vas rolerkoster voza kao pravi – nekad se smejete iz puke odbrane, a nekad vam se plače da ne biste vrištali“- Milica Kralj.

U komadu igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Teodor Vinčić, Anja Alač, Vladislav Mihailović, Milica Mihajlović i Petar Mihailović.

Foto: Centar za kulturu Požarevac