Dara Atelje 212 01

Dari Džokić dve nagrade na Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”

Kultura Požarevac Vesti

Druge festivalske večeri požarevačka publika je imala priliku da pogledamo „Atelje 212“ iz Beograda sa predstavom „Rolerkoster“ u režiji Milice Kralj.

Na Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović” u Centru za kulturu u Požarevacu Dara Džokić, za ulogu u komadu Jelene Kajgo “Rolerkoster”, dobila je dve nagrade:

Glumica večeri po izboru žirija publike ( Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, Dragi Ivić, diplomirani producent i Radiša Dragojević, diplomirani novinar i glumac amater ).

Glumica večeri po izboru stručnog žirija ( Danica Maksimović, dramska umetnica, Nebojša Bradić, reditelj i Nenad Prokić, dramski pisac ).

„Taj savremeni svet prelama se i dešifruje kroz sukob dve generacije, koje izgaraju u pokušaju da razumeju taj svet, da se u njemu snađu, da mu se prilagode. Dramski svet, koji kreira Jelena Kajgo i tematski krugovi, kojima se bavi u dešifrovanju savremenog sveta, za rezultat imaju jedan pravi emotivni rolerkoster. Taj vas rolerkoster voza kao pravi – nekad se smejete iz puke odbrane, a nekad vam se plače da ne biste vrištali“- Milica Kralj.

U komadu igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Teodor Vinčić, Anja Alač, Vladislav Mihailović, Milica Mihajlović i Petar Mihailović.

Foto: Centar za kulturu Požarevac