Državni sekretar NENAD IVANIŠEVIĆ U POŽAREVCU

Vesti

Danas je Romski Edukativni centar u Požarevcu posetio državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja RS Nenad Ivanišević. Ovom skupu prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Bojan Ilić sa saradnicima.

Državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja RS rekao je prilikom posete da mu je drago što ovom skupu prisustvuju predstavnici lokalne samouprave, jer je to primer inkluzije.

„Dve zastave srpska i romska stoje zajedno a ne odvojeno, kiša koja je noćas padala, natopila je i jednu i drugu zastavu i to je primer inkluzije. Nema većeg patriotizma danas u Srbiji od toga nego zaposliti nekoga, obrazovati nekoga i otvoriti nova radna mesta. Ovaj projekat kojim danas prisustvujemo o kome danas pričamo je upravo imao to za cilj“.

Po njegovim rečima taj cilj se ogleda u zadatku, da obrazuje i zaposli ljude, ali i da ti ljudi budu integrativni deo našeg društva.
„Srbija je zemlja u kojoj inkluzija nije pitanje nego način života, i ja sam na to ponosan. Ponosan sam što sam danas ovde i mogu samo da se zahvalim lokalnoj samoupravi grada Požarevca i Udruženju Roma Braničevskog okruga koji upravo promoviše tu ideju – da smo svi jednaki“, rekao je Nenad Ivanišević.

Goste je pozdravio i Miroslav Veljković predsednik Udruženja Roma Braničevskog okruga, a potom državnom sekretaru Nenadu Ivaniševiću uručio Akreditaciju za ambasadora dobre volje romskog naroda za doprinos u inkluziji romskog naroda u ime Saveta Roma za međunarodnu saradnju Srbije.

„Drago mi je da ispred grada Požarevca mogu da prisustvujem i učestvujem u projektima koje uključuju bolji položaj, status inkluziju romske populacije i uopšte svih ljudi, tako da nema potrebe da se razlikujemo, kako je danas rečeno, svi smo mi na istom poslu i istom pravcu“ rekao je predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan ILić.

Po njegovim rečima, dokaz za navedeno je projekat Udruženja za poboljšanje uslova i zapošljavanja koji je dobio nagradu u Briselu.

 

 

 

 

 

 

Za prisutne goste priređen je program od strane dečijeg hora iz vrtića „Pčelica“, mališana vrtića „Lane“ i Bobana Dimitrijevića na saksofonu- člana muzičke škole za talentovanu romsku decu u Romskom Edukativnom centru, učenika trećeg razreda osnovne Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.