Teh Ko Fudbal 03

Državno školsko prvenstvo u futsalu – Ekipa Tehničke škole iz Kostolca osvojila prvo mesto

KOSTOLAC SPORT VESTI

Državno školsko prvenstvo u futsalu za učenike srednjih škola održano je 8-9. maja u Velikom Gradištu i Srebrnom jezeru.

Na završni turnir plasiralo se osam najboljih ekipa u Srbiji. Odlukom žreba, TŠDU „Nikola Tesla“ bila je u grupi B, koju su činile još tri ekipe, Gimnazija Gnjilane, Medicinska škola Kosovska Mitrovica i Tehnička škola Ub. Grupu A činile su četiri škole iz Knjaževca, Čačka, Zrenjanina i Subotice. Grupa A igrala je utakmice u Sportkoj hali na Srebrnom jezeru dok je grupa B igrala u Sportskoj hali u Velikom Gradištu.

Prvog dana takmičenja, u prvom kolu grupe B, Tehnička škola iz Kostolca, igrala je protiv ekipe Medicinske škole iz Kosovske Mitrovice i pobedila rezultatom 6:0. Istog dana, u drugom kolu, pobedila je  ekipu Gimnazije iz Gnjilana rezultatom 5:0.

Drugog dana, u trećem kolu, igrali su protiv ekipe Tehničke škole iz Uba koja je takođe u prva dva kola pobedila svoje protivnike, te je duel određivao pobednika grupe B. Ekipa Kostolca je pobedila  rezultatom 6:1 i ukupnom gol razlikom 17:1 veoma dominanto završila kao pobednik grupe i plasirali se u veliko finale.

U finalu, koje se igralo u Sportskoj hali na Srebrnom jezeru, kao pobednik grupe A, ekipu Kostolca je čekala veoma dobra ekipa Tehničke škole iz Subotice. U veoma neizvesnoj utakmici ekipa Tehničke škole iz Kostolca je pobedila rezultatom 4:3 i time donela prvi šampionski pehar u futsalu u istoriji Tehničke škole iz Kostolca.

Učenici koji su se zlatnim slovima upisali u istoriju Tehničke škole iz Kostolca su:
– Lazar Savić (E33)
– Petar Radivojević (E43)
– Jovan Blagojević (E32)
– Miloš Bundalo (E33)
– Nikola Bundalo (M22)
– Lazar Spasić (M33)
– Arsen Dalipi (M34)
– Bogdan Dimitrijević (M22)
– Luka Glušac (E33)

„Posebnu zahvalnost dugujemo profesorima i roditeljima koji su podržali učenike u finalnoj utakmici“.

Učenike je vodio profesor Marko Suzić.