Auto Put

„Gledaj da te vide, vozi se biciklom“

DRUŠTVO INFO VESTI

Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije, EKO Serbia i DDOR osiguranjem organizovaće konferenciju za medije u sredu, 29. maja 2024. godine sa početkom u 10.30 časova, u hotelu „Trim“ Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, ulica Kneza Višeslava 72, na kojoj će biti predstavljeni rezultati sprovedene kampanje „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“.

Na konferenciji će govoriti:

Ivan Stević, promoter projekta, proslavljeni biciklista i četvorostruki učesnik Olimpijskih igara (Atina 2004, Peking 2008, London 2012 i Rio 2016);
Žarko Zečević, prvi potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije;
Tatjana Rakočević, član Izvršnog odbora kompanije DDOR osiguranje;
Nataša Vukšić, komercijalna direktorka EKO Serbia;
Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije;
Branko Stamatović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa OKS, MUP, EKO Serbia i DDOR osiguranjem u periodu između 19. aprila i 17. maja 2024. godine sproveli su kampanju i projekat „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ koji je za osnovni cilj imala promovisanje biciklizma kao sporta, bezbednost biciklista i urbane mobilnosti, odnosno smanjenje stradanja biciklista kao učesnika u saobraćajnim nezgodama. Ukupno je realizovano 5 izvođenja projekta u gradovima širom Srbije.

Biciklizam objedinjuje nekoliko različitih stvari – a to su sport, saobraćaj, ekologija i urbana mobilnost, pa je onda i logično da su se pomenuti partneri spojili oko ovog projekta. Projekat je na sveobuhvatan način sagledao sve aspekte ove sportske aktivnosti – od bezbednosti do zdravog i održivog načina života.

Ovaj projekat je realizovan i u svetlu predstojećih Olimpijskih igara i podizanja nivoa podrške našim sportistima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju, kroz set edukativno-zabavno-sportskih aktivnosti namenjenih različitim ciljnim grupama, ali prvenstveno deci uzrasta od 5. razreda osnovne škole.