Sa-primopredaje-donacije

Grad donirao opremu saobraćajnoj policiji

Vesti

Danas je u prostorijama Odeljenja saobraćajne policije izvršena primopredaja opreme za ovu jedinicu policije.

Oprema je donacija Grada Požarevca, preko saveta za bezbednost u saobraćaju. Ispred ovog saveta primopredaji su prisustvovali i Ivan Tirnanić sekretar saveta za bezbednost grada Požarevca, Dalibor Miljković član gradskog veća i Dragan Stanojević predsednik saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca.

Oprema koja je donirana sastoji se od svetlećih uređaja (Treptuće lED zuto svetlo i baterijske lampe), foto aparati sa blicem namenjeni uviđajima saobraćajnih nezgoda i crveni nastavak STINGER.

Ukupna vrednost ove donacije iznosi 300.000 rsd.

Predsednik saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca Dragan Stanojević istakao je ova donacija za saobraćajnu policiju prikupljena od kazni nesavesnih vozača i  da se 30 odsto sredstava od naplaćenih saobraćajnih prekršaja daje lokalnoj samoupravi za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Savet izdvaja sredstva za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, unapređenje bezbednosti dece kod škola, izradu projekata za biciklističke i pešačke staze, auto sedišta za bebe i još mnoge druge promotivne aktivnosti.

U narednom periodu biće izdvojena sredstva u iznosu od 500.000 rsd za nabavku motocikla (skutera) za saobraćajnu policiju.

Policijski savetnik, načelnik saobraćajne policije u Požarevcu Dragan Ristić zahvalio se gradu Požarevcu na donaciji i istakao odličnu saradnju sa savetom za bezbednost grada Požarevca.