Obilazak Skole Kostolac 01

Gradonačelnik obišao osnovnu školu u Starom Kostolcu i Tehničku školu u Kostolcu (FOTO)

KOSTOLAC KULTURA VESTI

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je škole sa teritorije gradske opštine Kostolac.

Obišao je izdvojeno odeljenje oš „Jovan Cvijić“ u Starom Kostolcu gde je ukupno u rekonstrukciju elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija i unutrašnje uređenje investirano ukupno 4 miliona i 352 hiljade dinara.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je za lokalnu samoupravu svaka škola bitna i da se ulaže ravnomerno kako u gradske tako i u seoske škole kako bi svi imali jednake uslove za školovanje.

U ovoj obrazovnoj ustanovi su promenjene instalacije i uređene su sve učionice kao i prostorija za predškolce i toaleti. Pavlović je još dodao da prilikom ovih obilazaka gradsko rukovodstvo vidi šta je potrebno za škole i podsetio je da su zahvaljujući Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću odradili kompletnu rekonstrukciju škole u samom Kostolcu.


Direktorka oš „Jovan Cvijić“ Sunčica Marković zahvalila se lokalnoj samoupravi na razumevanju i na svim dosadašnjim investicijama u svim seoskim školama i najavila je promenu krova na školi u odeljenju u Petki.


Nakon škole u Kostolcu gradsko rukovodstvo obišlo je Tehničku školu gde je grad investirao za zamenu stolarije 3 miliona i 100 hiljada dinara i za uređenje prostorija još oko 380 000 dinara.

Zamenjeno je 46 vrata od učionica i kabineta, 11 svetlarnika, troje pregradnih vrata ukupne kvadrature 105m 2 . Pavlović je ovom prilikom rekao da je ova škola jedna od najbolje opremljenih na teritoriji Grada Požarevca ali i da je od velikog značaja za čitav Braničevski okrug. Grad je godinama unazad imao razumevanje za potrebe škole i da su redovno izdvajana sredstva za unapređenje rada ove obrazovne ustanove.

Direktorka Tehničke škole Nela Aleksić je istakla da škola ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je uvek imala sluha za potrebe škole i da su značajna ulaganja realizovana u prethodnom periodu.