Tijan Popovic

I na teritorijama ex Yu se piše o Požarevljaninu

ZABAVA

RnR Records je nastao pre svega kao želja da se rad na promociji rock kulture i promociji karijera ovdašnjih sastava i izvođača jednostano proširi i na izdavačku delatnost. Jedno je povezano sa drugim, i mislimo da je to ujedno i najbolje rešenje. Ideja oko osnivanja RnR Recordsa, kao i same realizacije je stigla veoma brzo i za praktično 2 meseca, objavljeno je 6 albumskih izdanja sastava iz Srbije. RnR Records su Predrag Jovanović i Branimir Lokner autori edicije “Rokenrol u kanadžama interneta” koji sa svojim prijateljima polako ali sigurno vraćaju prave vrednosti na pravo mesto.

Na ovdašnjim muzičkim prostorima Tijan Popović predstavlja novo ime, do sada manje poznato široj javnosti, mada on nikako nije početnik,ili osoba sa manjim iskustvom. Iako je do sada godinama unazad participirao i učestvovao u muzičkom životu sarađujući i svirajući sa brojnim sastavima/akterima, njegova solo karijera ipak predstavlja neki novi početak, kroz koju se jasno prelamaju i očitavaju dosadašnja iskustva.

Tijan je kantautor, odnosno singer/songwriter, čija oblast intersovanja zadire u teritorije melodic rocka i melodic hard rocka. Kompozicije koje su se našle na njegovom debi albumu „Moja tamna strana“, postupno su rađene i realizovane/snimane, i isto tako (njih veći broj) postavljane i date na uvid javnosti kao singlovi. Za većinu su takođe snimljeni i vrlo kvalitetni video klipovi, a kroz Tijanove songove „prošao“ je veliki broj etabliranih, kao i do sada manje afirmisanih muzičara/instrumentalista.Na songovima sa albuma svoj pečat su utisnuli : Srđan i Mikica Branković, Bane Jelić, Bojan Milojević, Željko Maljević, Miodrag Jevtić, Dušan Grujić, Marija Stević…

„Moja tamna strana“ kroz emotivno i neuvijeno tekstualnu formu,kao i snažnu pozadinsku sviračku paljbu, promoviše Tijana kao formiranog kantautora i niša manje ubedljivog frontmana. Na albumu se ukupno nalazi 11 pesama, od kojih je završna numera cover verzija poznatog Duran Duran songa „Wild Boys“.

Oktobra meseca 2017-e, svoj aktuelni materijal objavljuje za „R’n’R records“. Album se zove „Moja tamna strana“, a na izdanju se našlo 10 autorskih pesama:

R.br. Ime kompozicije Muzika Tekst
1. Duboki trag Tijan Popović Tijan Popović
2. Svetlo na kraju tunela Tijan Popović Tijan Popović
3. Žive rane Tijan Popović Tijan Popović
4. Nepopravljiv T. Popović/S. Branković Tijan Popović
5. Moja tamna strana Tijan Popović Tijan Popović
6. Antipatija Tijan Popović Tijan Popović
7. Ilijada Tijan Popović Tijan Popović
8. Niko ne sme znati Tijan Popović Tijan Popović
9. Nikada svoja Tijan Popović Tijan Popović
10. Ženski ološ Tijan Popović Tijan Popović

Producent albuma „Moja tamna strana“ bio je Srđan Branković. Aranžmane pesama radio je Tijan Popović.

RnR Records Team

Poslušajte pesmu Tijana Popovića OVDE.

Kompletan tekst preuzet sa portala www.sarajevo-rs.com