Img 20180125 163342

Najboljim sportskim radnicima dodeljena priznanja

SPORT

U Svečanim salonima gradskog zdanja, u organizaciji Sportskog saveza Grada Požarevca i nedeljnika „Reč naroda“ po 58. put održana je akcija „Sportista godine“.

Prisutnima se obratio Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca koji je istakao da je ovo događaj od velikog značaja i tradicije. Kostić je obećao podršku sportu, kao i da će uslovi za bavljenjem sporta biti sve bolji.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović naglasio je da se poslednjih nekoliko godina dosta ulagao u sport i da je 11,5 miliona dinara izdvojeno za obnovu Hale sportova u Kostolcu, kapitalni projekat renoviranja požarevačke Hale sportova koji je u toku. Spasović je podsetio da je Grad Požarevac započeo izgradnju druge zatvorene hale u KSC Požarevac. On je naglasio da će ulaganje u sport doprineti većim rezultatima i pozvao sve da se ugledaju na naše sportiste.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je sve prisutne. On je pohvalio lokalnu samoupravu koja ulaže u sport u Požarevcu.

Nagradu za životno delo dobio je Slobodan Jović, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca u prethodnom mandatu.

U konkurenciji najboljih mladih selekcija nagrađeni su SO Partizan – Kostolac, Kadetska ekipa,  Džudo klub „Bambi“ Požarevac, Atletski klub Požarevac – pobednik Kros lige centralne Srbije, FK Mladi Radnik 1926 – Omladinska škola.Najbolje mlade sportistkinje su Jovana Grujić – jedna od najboljih mladih srpskih teniserki, Anđela Vasiljević – članica Džudo kluba Bambi, Julija Ristić – članica Karate kluba Požarevac 92 i Jelena Živković – članica Atletskog kluba Požarevac.Najbolji mladi sportisti su Andrija Jovanović – član Sportskog džudo udruženja Požarevac, Andrej Arsić – član karate kluba Mladi Radnik, Srećko Stojadinović – član SO Partizan Kostolac, i Damjan Jovanović – član Atletskog kluba Požarevac

Najbolje seniorke su Marija Vuković – članica Ženskog fudbalskog kluba Požarevac, Katarina Blagojević  – članica Ženskog rukometnog kluba Požarevac i Jovana Bogojević – student fakulteta bezbednosti, rukometašica i jedna od najtrofejnijih planinara.

Najbolji seniori su Petar Vefić – član SO Partizan Kostolac, Vladimir Marković – član OSR „Smuđ“ i Zoran Pavlović – član Planinarskog kluba Vukan.

Najbolja ženska seniorska ekipa je  Ženski rukometni klub „Požarevac, a najbolje muške ekipe su  OK „Mladi Radnik”, Stonoteniski klub „Požarevac“ i KMF „Požarevac“.

Najbolji trener je Vladimir Vlašković, koji vodi ekipu KK „Požarevac“.

Nagrađeni su i paraolimpijci. U ekipnoj konkurenciji nagrada je dodeljena kuglaškoj ekipi Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Polet“, a u pojedinačnoj konkurenciji za najboljeg takmičara proglašen je Enes Murina.

Nagrade su primili i istaknuti sportski radnici.