Imate JOŠ MALO vremena za BESPLATAN UPIS u Narodnu biblioteku

VESTI
Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, predstavljamo vam knjige kao  vredan izvor informacija o vremenu i prostoru u kojem su nastale i koje su, kao ravnopravne sa ostalim materijalnim izvorima saznanja, učestvovale u rekonstrukciji kulturnog nivoa  određene epohe i doba.
Narodna biblioteka ,,Ilija M. Petrović“ Požarevac nabavila je tri izuzetno vredne knjige koje reprezentuju nacionalno i kulturno blago i time obogatila fond Odeljenja stare i retke knjige. Reč je o ,,Istoriji razaranja svetog grada Jerusalima i uzdizanju Konstantinopolja“ Vićentija Rakića, štampanoj u Veneciji, 1804, ,,Statističkom opisu Srbije“ Barona Rotkirha (u prevodu Stefana Miloševića), štampanom u Budimu, 1822. i ,,Krinu ili moralnoj poučeniji u 20 pisama mudraca Seneke“ u prevodu Save Popovića, štampanom u Beogradu, 1842. godine.
BESPLATAN UPIS!
Povodom 23. aprila – Svetskog dana knjige i autorskih prava Narodna biblioteka ,,Ilija M. Petrović” u Požarevcu i Odeljenje Biblioteke u Kostolcu organizuju u ponedeljak, 24. aprila 2017. godine, u periodu od 8č do 20č besplatan upis u Biblioteku do kraja kalendarske godine.
Svetski dan knjige se u svetu, kao i kod nas, obeležava 23. aprila, na dan smrti dva velika evropska pisca – Migela de Servantesa i Viljema Šekspira. Godine 1995. na svom godišnjem zasedanju, Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija (UNESKO) u Parizu, ovaj datum bira za Svetski dan knjige i autorskih prava. Namera UNESKA je da uz pomoć izdavača, knjižara, profesora i ostalih stručnjaka iz oblasti kulture i komunikacija podstakne na čitanje sve slojeve društva, a naročito mlade.