Vj 03

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“

BRANIČEVSKI OKRUG VELIKO GRADIŠTE VESTI

Dopuna Obaveštenja o izvođenju gađanja za jun

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće.

Pored termina za izvršenje gađanja navedenih u Obaveštenju o izvođenju gađanja iz pešadijskog naoružanja za jun gađanja će se izvoditi na prostoru VK “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće koji zahvata objekte: Kolarnica (tt 96,2) – Koševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi – Sadnice – Topolje i dana 10, 16, 17. i 19.06.2023. godine.

Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALjE – GAĐA SE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je borakvak stanovništva u označenom prostoru i najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova jer je opasno po život. Pri nailasku na takav projektil ili neeksplodirano minsko-eksplozivno sredstvo, svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda CO KoV ili dežurni VK “Peskovi“).

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

Izvor: Centar za obuku kopnene vojske Požarevac