Jeremić u Požarevcu NIJE siguran

Politika

 

Jeremić je trebalo da u nedelju u  10.30 časova poseti Kostolac, a sat kasnije da prošeta ulicama Požarevca. Tribina je zakazana u Centru za kulturu u Maloj sali u periodu od 10 do 14 časova, u formi razgovora sa građanima.

Međutim, ova poseta je otkazana iz, kako piše na Fejsbuk stranici Vuka Jeremića, bezbedonosnih razloga.   Rečeno je da je Vukovo gostovanje Požarevcu na vreme otkazano i da su o tome njegove pristalice odmah obaveštene.

– Imali smo razne informacije i sumnje da prilikom Jeremićevog gostovanja može da dođe do neželjenih situacija. Da ne bismo doveli u nezgodan položaj naše sugrađane i ljude profesionalce iz Centra za kulturu, odlučeno je da se poseta i tribina otkažu, što ne znači da Vuk Jeremić do izborne ćutnje neće posetiti Požarevac – rekla je Mitrovićeva za Danas, ne želeći da otkriva detalje.

Lider požarevačkih naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Bane Spasović kazao je Danasu da se Izborni stab Jeremića uplašio „fijaska“, jer je za njegovu posetu  bilo minorno interesovanje. Dodaje da su u Požarevcu  u okviru predsedničke kampanje bili mnogi kandidati, te da nikome nije zafalila dlaka sa glave