Nastavlja se UREĐIVANJE Hipodroma

Vesti

Reč je o nastavku investicije za koju je Ministarstvo turizma lane izdvojilo 12 miliona dinara, pa su odmah obnovljene tribine i krovovi na dve štale, a sada se rekonstruiše objekat u kojem će se – pored najavljenog muzeja – biti i trofejna sala, preseljena iz ergele „Ljubičevo.

Jedan deo ovog objekta dosad je korišćen kao štalski prostor za smeštaj konja, a u drugom je bilo administrativno sedište konjičkog društva „Knez Mihailo“.

Zgrada na oko 130 kvadrata izgrađena je pedesetih godina prošlog veka i u nju se gotovo tri decenije ništa nije ulagalo. Obnova je trebalo da košta nešto više od tri miliona, ali je u postupku javne nabavke postignuta ušteda od 700.000, pa kompletna investicija neće dostići ni dva i po miliona dinara.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović pohvalio je rad Konjičkog društva i istakao da je – pre postavljanja aktuelnog Upravnog odbora – dug hipodroma iznosio četiri, a sada su u „plusu“ 1,4 miliona. Kaže, u planu su sređivanje trkačke staze i okolnog prostora, te postavljanje sistema za zalivanje i uvođenje rasvete za noćne trke koje su u svetu odavno postale uobičajene…

– Kada turisti dođu u Požarevac moći ćemo da im pružimo zaokruženu, celodnevnu ponudu koja će obuhvatiti i hipodrom, i ergelu „Ljubičevo“ koja se takođe uređuje. U njenom krugu će biti završena i trim-staza započeta prošle godine, a u septembru počinje izgradnja lavirinta – ističe gradonačelnik i najavljuje da će se u krugu ergele otvoriti i turističko-poslovni centar udruženja pčelara „Požarevac“, što će takođe obogatiti turističku ponudu.

TRKAČKI DANI

DIREKTOR konjičkog društva „Knez Mihailo“ najavljuje da će ove godine biti organizovana četiri trkačka dana. Prvi je „Majski uranak“ (2. maja), drugi će biti „Julski sastanak“ (7. jula), a treći i četvrti su planirani za vreme „Ljubičevskih konjičkih igara“, prvog vikenda u septembru.