Karate majstori Petrović i Bahrami o planovima za sezonu na Srebrnom jezeru

Brančevski okrug Sport Veliko Gradište Vesti

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić ugostio je poznatu srpsku karatistkinju Tatjanu Petrović i direktora Japanske karate šotokan asocijacije Azija JSKA Muhameda Bahramija (Mohammad Bahrami) povodom planova za predstojeću sportsku i turističku sezonu na Srebrnom jezeru.

Naime, prilikom posete dogovoreno je da početkom septembra na Srebrnom jezeru bude održan Međunarodni karate kamp festival sa karate seminarom koji će okupiti vrhunske svetske karate stručnjake i takmičare. Cilj festivala je razmena istkustava u ovom sportu, ali i upoznavanje kulture i običaja drugih zemalja kao i predstavljanje potencijala ove turdestinacije.

Tatjana, koja je predsednik, trener i osnivač Karate kluba “Nippon“ iz Beograda, već godinama na Srebrnom jezeru uspešno organizuje letnji kamp za decu, promovišući ujedno istoriju i lepote ovog kraja i Istočne Srbije. U saradnji sa lokalnom samoupravom, realizovani su brojni izleti i događaji koji su postali tradicija Kampa i nezaboravni deo boravka u ovom turističko-sportskom kompleksu koji važi za jednog od lidera srpskog i regionalnog turizma.

Prvi čovek Festivala, majstor karatea 9. dan sensei Muhamed Bahrami, pored izuzetnog iskustva i uspeha na takmičenjima, u svetu karatea je dobro poznat i kao profesionalni međunarodni trener, a između ostalog dugogodišnji je selektor Iranske karate federacije, zemlje iz koje dolazi.