Karavan Sp P 01

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u ponedeljak 5. juna stiže u Požarevac

POŽAREVAC SPORT VESTI

Dečaci i devojčice od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole takmičiće se u četiri sportske discipline.

Turniri u okviru Karavana radosti i prijateljstva održaće se sa početkom u 10 časova na terenima Sportskog centra u Požarevcu. Deca će se takmičiti u igri Lino između dve vatre, atletici (trka na 6o metara), 3×3, a odigraće se i Coca-Cola kup za dečake i devojčice i turnir u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe. Svi oni koji se još uvek nisu prijavili, a žele da učestvuju mogu se prajviti i na sajtu igremladih.rs. Pobednici će se plasirati na Regionalno finale koje se u 16. juna održati u Beogradu.

Desetu sezonu Igara prati slogan „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji se realizuje sa generalnim sponzorom Igara u Srbiji, kompanijom Dunav osiguranje. Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović kaže:

– Kada smo zajedno sa našim generalnim sponzorom, kompanijom Dunav osiguranje, u martu odlučili da pokrenemo ovu kampanju nismo ni slutili kakav će ona imati odjek kod dece i koliko će deca sarađivati. Edukativni materijal je pripremljen i za učitelje, sudije, trenere, roditelje. Za decu smo pored priče o značaju da svi podignemo svoj glas protiv nasilja, a koju se trudimo da prilagodimo njihovom uzrastu, pripremili i važne poruke. Poruke pišu i deca, one su različite, ali kada vidite rukopisom deteta napisano „Hoću da prestane nasilje!“, to je još jedan znak da je odluka o ovogodišnjem fokusu Igara bila prava.

Priliku da ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja imaće i Simovci iz Požarevca. Autori najkreativnijih poruka na kraju desete sezone biće nagrađeni. Takođe, najuspešniji sa turnira u Požarevcu prisustvovaće i ceremoniji Svečanog otvaranja igara na Trgu Republike u Beogradu 16. juna u 11 časova.