Kišovit dan u većem delu zemlje

Vesti Vreme

Očekuje nas kišovit dan. Najviše padavina se prognozira u zapadnim i centralnim predelima. Jedino će na jugu biti umereno oblačno sa sunčanim periodima. Ujutru na krajnjem severu -2 stepena, tokom dana od 4 stepena u Vojvodini do 14 na jugu. U Požarevcu do 7 stepeni.

U većem delu Bačke i severnog Banata danas oblačno, suvo i hladno vreme. Slaba kiša se očekuje u ostatku Vojvodine, a više padavina će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, Braničevskom i Borskom okrugu.

Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar. U južnim delovima zemlje umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplije u odnosu na ostale predele s kratkotrajnom kišom lokalnog karaktera uz pretežno južni i jugozapadni vetar, koji će u planinskim predelima povremeno biti jak.

Najniža temperatura od -2 stepena na severu Vojvodine do 8 stepeni na jugu Srbije, a najviša od 4 stepena na severu do 14 stepeni na jugu i jugoistoku zemlje.

Zbog veće količine padavina, žuti meteo-alarm biće na snazi u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i u Istočnoj Srbiji.

Slično vreme i sutra – pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Više padavina se očekuje u zapadnim i centralnim predelima, na severu suvo. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Najniža temperatura od 2 do 5 stepeni, a najviša od 6 do 13 stepeni.

Oblačno i u petak, a oblaci će se zadržati i u subotu uz temperaturu do 18 stepeni.