Pizzabar

Koje piće se najbolje slaže uz picu?

Vesti Zanimljivost

Pica je definitivno omiljena hrana svima, deca obožavaju one trenutke kada se naručuje pica, odrasli uživaju u lenjim večerima koje provode uz televiziju i omiljenu picu. Ali da li ste se ikada zapitali koje piće se najbolje slaže sa picom? U nastavku teksta možete saznati!

A da li je dobro piti i jesti u isto vreme?

Mit da ne treba piti i jesti u isto vreme je široko rasprostranjen, a da li je to zapravo tačno?

Ipak nije, piće i hrana u isto vreme neće loše uticati na vaš digestivni sistem! Potpuni je mit da će piće razrediti nutrijente iz hrane i da oni neće moći da se apsorbuju! Neće se ni pojaviti gorušica, tako da slobodno možete uživati u pici i svom omiljenom piću!

Vino – pravi italijanski užitak

Možda nam se ovo čini čudno, ali ne zaboravite da je pica italijansko jelo! Italijani uz svaki obrok vole da popiju malo vina, a to pogotovo važi za ona porodična okupljanja!

Bilo da je pica koju jedete iz priznatog restorana, ili ste je sami napravili, probajte ovu kombinaciju i nećete zažaliti! Pica sa mnogo sira će se odlično slagati sa slatkastim belim vinom!

One pice koje imaju malo više mesa kao prilog će biti dobra kombinacija sa crvenim vinom, a nemojte da zaboravite ni na penušava vina, njih možete jesti uz pice koje od priloga imaju neke od morskih plodova!

Isprobajte neku od ovih kombinacija, ili samo pijuckajte svoje omiljeno vino uz omiljenu picu, i sigurni smo da nećete zažaliti!

Pivo – jedan od popularnih izbora

Najbolja pica na Novom Beogradu doneće vam još veći uzitak ako je uparite sa komplemetarnim pićem – pivom!

Pivo je sigurno piće koje prvo padne na pamet kada odlučuete koju ćete picu naručiti. Ova kombinacije je neizostavna na svakoj sedeljci s prijateljima, pogotovo kada je u pitanju igranje konzola!

Tamno pivo je posebno zdravo za žene, a njegova gorčina će savršeno očistiti nepce pre sedećeg zalogaja pice!

Neke od najboljih kombinacija u pabu su kraft pivo i pica koju delite sa prijateljima!

Izaberite omiljeno pivo i picu, i pozovite prijatelje na opušteno druženje!

Limunada – letnje osveženje

Ovo je jedna prava letnja kombinacija, ali i pogodna za decu! Ništa ne osvežava kao hladna limunada u sred leta, pica je tu samo da upotpuni užitak!

Limunada će se odlično slagati sa svakom vrstom pice, ali će pored toga i pomoći varenju! Kiselina koja se nalazi u limunu dobro utiče na varenje, i nećete imati onaj težak osećaj u stomaku!

Isprobajte razne domaće recepte za limunadu, naručite picu, i dečija rođendanska žurka može da počne!

Ipak, ako želite limunadu da učinite malo zanimljivijom, unutra možete dodati malo tekile ili votke, i roditelji će takođe uživati na dečijoj zabavi!

Gazirani sokovi – najpopularnije osveženje

Već godinama nam na televizijskim reklamama i bilborima ukazuju na to kako se pica i gazirani sokovi savršeno slažu!

Gazirani sok i pica su u dugoj romantičnoj vezi, i mnogi smo konzumirali ovu kombinaciju pre nego što smo bili dovoljno odrasli da sok zamenimo pivom!

Istina je da mehurići slatkog soka jako prijaju posle pice pune sira! Ako s vremena na vreme obradujete svoju decu ovom kombinacijom sigurni smo da im neće škoditi, ali će sigurno pamtiti večeri uz picu i sok sa svojom porodicom!

Kokteli – bezbroj kombinacija

Ovo je još jedan nesvakidašnji predlog, ali rekli bismo a ovde picu treba uklopiti sa koktelom!

Zimski kokteli će biti najbolji ako posle njih sa prijateljima odete na picu! Ali naravno, možete pijuckati koktel i dok jedete picu – ako je pica bogata prilozima možete popiti neki snažniji koktel koji u sebi i ma viski. Sa druge strane, neke laganije vrste pica će se bolje slagati sa slatkastim i osvežavajućim koktelima.

Ovde su kombinacije stvarno neograničene, a ako budete sami pravili koktele sa prijateljima, garantujemo vam nezaboravnu zabavu!

Međunarodni dan pice će biti savršen trenutak da sve ove ukuse isprobate sa svojim najbližim prijateljima!

Kisela voda – klasik

Zašto piti običnu vodu kada je ona sa mehurićima bolja?

Kisela voda je odlična za sve one koji uživaju u prepoznatljivom kiselom ukusu, ali ipak ne žele da unose sve šećere i ostale sastojke gaziranih sokova. Ovo piće je blagotvorno za naše telo, pogotovo ako unutra iscedite malo limuna ili limete!

Kisela voda je poznata po svom dobrom delovanju na želudac posle hrane. Kao i gazirani sokovi i penušava vina, kisela voda zbog svih tih mehurića pomaže varenju hrane, pogotovo kada je u pitanju hrana kao što je pica! Pored toga, kisela voda ima dosta minerala koji su svakako dobri za naše telo.

Ovo je bilo nekoliko najboljih pića koja se slažu sa picom! Izaberite prema svojim preferencijama, da li želite piće sa mehurićima? Ili možda osvežavajuću limunadu, ili lagani koktel? Odaberite ono što vam najviše prija i uzivajte!

Autor:

Photo
Jovana Grubanović

Foto: https://www.pexels.com/photo/glass-of-fresh-cocktail-with-lemon-and-peppermint-4021873/https://drive.google.com/drive/folders/1JoA14xLYAkKH-FOjXsrotJX7NNr6KdAR