Kragujevac 25. maja najavljuje proizvodnju FIAT-a 500L

Vesti
Na svečanosti koja će se 25. maja biti održana u kompaniji Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu biće predstavljeni proizvodni planovi italijanskog proizvođača vozila u ovdašnjoj fabrici automobila koja proizvodi model „fijat 500L”.
Tim povodom u Kragujevac iz Torina stiže visoka delegacija Grupe Fijat Krajsler, a prema nezvaničnim informacijama svečanosti u krugu kragujevačke fabrike prisustvovaće i izabrani predsednik Srbije Aleksanadar Vučić, saznaje Fonet od izvora bliskih toj fabrici.
Očekuje se da će italijanska strana saopštiti više detalja o nastavku realizacije ugovora sa Vladom Srbije, i budućim planovima za fabriku Kragujevcu.
Zaposleni očekuju novi model, proširenje posla, veću uposlenost kao i veće zarade, zbog čega se doalazak italijanske delegacije u fabrici očekuje sa nestrpljenjem, kazao je izvor Foneta, koji je želeo da ostane anoniman.
Takve nagoveštaje potvrđuje i „veliko spremanje” u kragujevačkoj fabrici automobila, koja je detaljno „umivena” u očekivanju visokih gostiju, a ispred upravne zgrade već su parkirani svi modeli „fijata 500L” koji se proizvodi u Kragujevcu.
U sklopu tih priprema konačno je obnovljen i jedan od prilaznih mostova fabrici preko Lepenice, kod stare „Zvezde”, a intenzivno se uređuju i centralne gradske ulice u Kragujevcu. Fabrika FCA Srbija u Kragujevcu je jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru Fijat Krajsler grupe širom sveta.
U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona evra u nabavku najsavremenije opreme, anjeni proizvodni kpaciteti su oko 350.000 vozila godišnje. (Fonet)