KRIVIČNA PRIJAVA ZA GRADSKOG VEĆNIKA

Politika

Grupa ljudi podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu protiv potpredsednika požarevačkog Gradskog odbora SNS-a i člana Gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja, Ivana Jovića. U njoj su naveli sumnju da je počinio krivična dela Falsifikovanja službene isprave, Navođenja na overavanje neistinitog sadržaja i Lažnog predstavljanja.

Krivična prijava je poslata na uvid i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, gradonačelniku Požarevca Banetu Spasoviću, predsedniku požarevačke Skupštine Bojanu Iliću, kao i načelniku gradske uprave. U požarevačkom tužilaštvu, navode u tekstu ovog portala, potvrdili su da su anonimnu prijavu protiv I. J. (34) dobili od strane Višeg javnog tužilaštva gde je prvobitno upućena, pošto je za ta krivična dela koja se navode u prijavi nadležno Osnovno javno tužilaštvo. Još je rečeno da će naložiti policiji da prikupe potrebna obaveštenja i podatke, kako bi u zakonskom roku procenili da li je osnovana ili ne.

Prema navodima krivične prijave, Jović se sumnjiči da je pomenuta krivična dela počinio kao član Gradskog veća u Požarevcu i kao stranački funkcioner, pošto je u požarevačkom SNS imao visoko pozicioniranu funkciju, potpredsednika Gradskog odbora, tako što se lažno predstavljao kao diplomirani mašinski inžinjer, a zapravo ima diplomu srednje Politehničke škole, smer mašinbravara. U prijavi se ističe da ovaj podatak može lako proveriti uvidom u diplomu stečenoj u Politehničkoj školi.

Više o ovome možete pročitati na www.tpknews.com