Striptiz na sahranama

ZABAVA

Kina, odnosno vlasti u kini su pokrenule najnoviju akciju protiv fenomena koji se učestalo pojavljuje u ruralnim područjima Kine, a to je striptiz na sahranama….

Ministarstvo kulture Kine, je prošlog meseca saopštilo da je targetiralo striptiz i ostale vulgarne predstave kao nešto što se potpuno mora iskoreniti.

Rat sa ovom vrstom striptiza u Kini traje dugo, još od 2006. godine, kada je pokrenuta prva kampanja, dok je drugi talas borbe protiv ovog bizarnog trenda započeo 2015. godine.

Prema verovanju u ruralnim područjima Kine, striptiz, uopšte erotika, podstiču ljude da u većim brojevima dolaze na sahrane, dok sa druge strane, tačnije sa “strane pokojnika”, što više ljudi prisustvuje njegovom pogrebu, on će biti bogatiji na onom svetu.

Prema tumačenju kulturne antripologije, svečanost se organizuje u čast reprodukcije, izjavio je profesor medija Kuang Hajan za „The Gobal Times“.

Zato je, dodao je, erotski performans na sahrani samo kulturni aktivizam.

Zbog svega navedenog, kineska vlada je otvorila i slobodne telefonske linije na koje građani mogu prijaviti slučajeve striptiza, a za to dobijaju i novčane nagrade.

Prema raspoloživim informacijama, ovaj običaj se najviše zadržao u kineskim selima, gde se i danas izdvajaju velike sume novca za angažovanje striptizeta, pevača i glumaca, a sve u cilju da pogrebu prisustvuje veliki broj ljudi.