Biblioteka Radionica 01

Leptirići u biblioteci (FOTO)

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Srednja grupa iz vrtića ,,Leptirić“, sa vaspitačicama Jelenom Dan i Marijanom Đalović, posetila je Dečje odeljenje Narodne biblioteke ,,Ilija M . Petrović“ Požarevac, 28. aprila 2023. godine.


U okviru projekta ,,Zrno“ deca su prvo posetila Kabinet za biologiju Požarevačke gimnazije, gde su imala prilike da nauče kako zrno klija i razvija se u biljku, a potom su u Biblioteci otkrili u kojim sve knjigama to mogu naći. Uz priču, izvrsnu glumu i zabavu, bibliotekarka Slavica Vučinić uvela je mališane u svet biljaka, a naročito jedne posebne, gospođice Repe, čija je saharoza deo njihove omiljene hrane – slatkiša. Inspirisani pričom ,,Deda i repa“, “mali ljudi“ oprobali su svoju snagu, neko u ulozi bake, neko u ulozi unuke, psa, mačke ili miša.

U ovako dramatizovanoj priči, deca su naučila da se sve može rešiti zajedničkim snagama, pa i gajenje biljaka koje za uzvrat daruju bajkovitu baštu, ali i da sićušno biće, kao što je miš, može biti od velike pomoći.


Na kraju druženja, svi su se zasladili bombonama Vilin konjic i Pčelica. Uz obećanje da će se vratititi, dobili su besplatne članske kartice i obeleživače za knjige.

Izvor i foto: Narodna biblioteka ,,Ilija M . Petrović“ Požarevac