Sl.3 810x540

Malo Crniće: Briga o mladima je investicija u budućnost

BRANIČEVSKI OKRUG MALO CRNIĆE VESTI

U opštini Malo Crniće, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiji, obezbeđeni su od ove školske godine besplatni udžbenici za sve učenike od prvog do osmog razreda Osnovne škole.

Lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Opštine, Mališom Antonijevićem, obezbedila je besplatan boravak dece u vrtiću na teritoriji Opštine, kako na celodnevnom i poludnevnom boravku.
„…Investirati u mlade i obrazovanje je investicija u budućnost. Nastavljamo da pomažemo i ekonomski osnažimo porodice sa decom. Proširili smo kapacitete naše Predškolske ustanove “ 14.oktobar “ novom celodnevnom grupom u Batuši koja je pod istim krovom sa izdvojenim odeljenjem OŠ “ Moša Pijade “ i na taj način eliminisali listu čekanja. Poštovani roditelji naših najmlađih sugrađana, zajedno brinemo i trudimo se da nam opština Malo Crniće bude bolje i lepše mesto za život, a da našoj deci omogućimo srećno i bezbrižno detinjstvo….“ Rekao je predsednik, Mališa Antonijević.

Takođe obezbeđen je besplatni autobuski prevoz za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i stipendija za studente od 15.000,00 dinara mesečno.

Autor Zorka Stojanović

Foto: Biblioteka SRBOLjUB MITIĆ Malo Crniće