Malo Crniće: I u pesmi voli sebe – onakav kakav jesi, sa manama i vrlinama

Brančevski okrug Kultura Malo Crniće Vesti

Učenici 7. Razreda O.Š. „Moša Pijade“ – Malo Crniće, posetili su biblioteku „Srboljub Mitić“ Malo Crniće, zajedno sa direktorkom Škole, Vinkom Trivunović Palić i profesorkom muzičke kulture Danijelom Pacikas.

U čitaonici „Osam nijansi plave“ održane je školski čas koji je vodila Direktorka biblioteke Danijela Božičković Radulović. Tema je bila strah.

Posle kraćeg predstavljanja knjige „U strahu je veliki strah“, autora Danijela B. Radulović i Jovana Radulovića, učenici su spontano i iskreno odgovarali čega se plaše: insekata, visine, zmija, javnih nastupa, samoće, budućnosti, iščekivanja. Bilo je i onih učenika, koji se plaše smrti, jer niko ne zna šta se dešava – posle ovozemaljskog života.

Na osnovu priče o paunu i vrani, koju su čuli – učenici su bez straha od „javnog nastupa“, govorili svoje zaključke: „Ne treba se po svaku cenu menjati“, „Voli sebe onakvog kakav jesi i ne pokušavaj da ličiš na druge“, „Ako odeš iz sujete iz svog jata, neće te primiti nazad“ i sl.

Usledilo je pisanje stihova od strane školaraca, koje su potom i otpevali, svako u svom maniru – onako kako je ko osetio i doživeo „Priču o vrani i paunu“.

Autor Zorka Stojanović

Foto Biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće