U prvoj polovini godine, državni budžet je znatno uvećan od kazni naplaćenih od nesavesnih vozača. Resorni ministar Aleksandar Vulin, izjavio je da su ovi prihodi, u odnosu na isti period 2019. godine, uvećani za preko 6 miliona evra.

„Od 1. januara do 30. juna ove godine naplaćeno je više kazni za 5.996.378 evra u odnosu na 2019. godinu“ , rekao je Vulin na sastanku na kome su analizirani rezultati u prvoj polovini ove godine, kao i dalje unapređenje rada policije opšte nadležnosti i saobraćajne policije.

Vulin je istakao da su pripadnici saobraćajne policije svakodnevno na ulicama i sankcionišu vozače koji upravljaju automobilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, te su na taj način sprečili mnoge saobraćajne nezgode i sačuvali ljudske živote, saopštio je MUP.

Ministar je na sastanku istakao i značaj vraćanja pozornika na ulice i istakao da će 400 momaka i devojaka brinuti o bezbednosti građana.

„Svrha uvođenja pozornika je da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbrižniji, a 400 momaka i devojaka pozornika pojačaće kvalitet našeg rada, ali pre svega bezbednost građana“, rekao je Vulin.

Sastanku su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i načelnici policijskih uprava, a Vulin je posebno pohvalio rad saobraćajne policije.

IZVOR: TANJUG, TOPPRES