Dsc 0581

Novo sportsko udruženje „AVANTURISTI“ u Malom Crniću

BRANIČEVSKI OKRUG INFO MALO CRNIĆE SPORT VESTI

U Malom Crniću, u Biblioteci „Srboljub Mitić“, održan je prvi sastanak novoformiranog sportskog udruženja „Avanturisti“ sa sedištem u selu Smoljinac (opština Malo Crniće).

Pored članova Udruženja, sastanku je prisustvovao predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, njegov zamenik Daniel Surdulović kao i direktorka Danijela Božičković Radulović sa kolektivom Biblioteke, kao domaćin skupa.

Prisutne je pozdravila direktorka Biblioteke, rekavši da su vrata Biblioteke uvek otvorena za sve zainteresovane građane i Udruženja, i da je dobro što se ovaj sportski sastanak održava u čitaonici „Osam nijansi plave“. U umetnosti postoje samo nijanse, a i sport je umetnost. Korišćenje ove čitaonice u različite svrhe, opravdava njenu nedavnu izgradnju i postojanje. To upravo označava da se ništa ne dešava uzalud i da se dobro uložena sredstva, trud, volja i ljubav, višestruko na različite načine vraća.

O planovima i programu rada SU „Avanturisti“ govorio je predsednik Udruženja, Dejan Obradović:

„…Sportsko udruženje „Avanturisti“ ima preko dvadeset pet članova različite starosne dobi. To što smo danas zajedno, nije ništa novo, jer smo prisutni na sportskim terenima, utakmicama i druženjima više od 20 godina i to u ovom sastavu. Novina je to da smo sada zvanično Udruženje registrovano u APR-u. Naša ideja je da promovišemo rekreativno, ali i takmičarsko bavljenje sportom, kao i zdrav način života u Smoljincu, i na teritoriji cele opštine Malo Crniće. Već smo počeli sa realizacijom našeg Programa rada. Formirali smo Klub za mali fudbal, a počeli smo sa pripremama za organizaciju Međunarodnog turnira u malom fudbalu, koji će biti održan juna – jula meseca u Smoljincu, rekao je Dejan Obradović, privatni preduzetnik iz Smoljinca, predsednik Udruženja“.Dsc 0604 170x170

Sportistima i osnivačima ovog Sportskog udruženja, obratio se predsednik Opštine, Mališa Antonijević:

„…Drago mi je da ste odabrali ovu prostoriju za održavanje vašeg prvog sastanka. To je dokaz da ne grešimo, kada procenjujemo šta su nam prioriteti, kada su u pitanju finansijska ulaganja i rekonstrukcije određenih objekata. Drago mi je da ste nas pozvali na ovaj sastanak, i dobro nam došli u Malo Crniće – sedište naše Opštine. Čestitam vam što se uspeli da se organizujete i formirate jedno ovakvo Udruženje. Verujem da će ono odlično funkcionisati i da ćete ostvariti željene rezultate. Mi kao predstavnici lokalne samouprave smo uvek tu za sve vas, kao i za sve građane i Udruženja građana. Slobodno mogu reći da smo dosta toga uradili na unapređenju uslova za bavljenje sportom, ponajviše fudbalom. Uredili smo sportske terene, svlačionice, postavili nove tuš kabine, ima znatno više sanitarnih čvorova. Za sada imamo 13 fudbalskih ekipa i uvek ponosno stojimo uz njih. Mislim da smo jedina Opština koja izdvaja sredstva u istom iznosu od 100.000,00 dinara za održavanje turnira u malom fudbalu u svakoj mesnoj zajednici, gde postoji aktivni fudbalski klub. Nastavićemo i dalje da stvaramo bolje uslove za vaš rad, jer nije tu u pitanju samo rad, već i veliki entuzijazam, želja, elan, hrabrost da učinite nešto dobro u svojoj Mesnoj zajednici, i u Opštini. Mi to poštujemo, cenimo i obećavamo da će naša podrška i finansijska i moralna biti maksimalna. Po Zakonu, kao Udruženje morate aktivno da radite godinu dana, da biste bili učesnici Konkursa koji Opština raspisuje za određena finansijska sredstva predviđena za rad Udruženja. To će biti ostvarljivo tek sledeće godine, ali moj zamenik, Daniel Surdulović i ja lično vam poklanjamo 25 dresa, kao vaši prijatelji, ljubitelji fudbala i sporta uopšte. Želim da ih u zdravlju koristite, i ostvarite sve ciljeve koje ste sami sebi postavili, naravno uz našu pomoć…“, rekao je predsednik Antonijević.

Predsednik SU „Avanturisti“, poklonio je dresove Udruženja, predsedniku Opštine Malo Crniće, Mališi Antonijeviću i zameniku predsednika – Danielu Surduloviću, kao i zahvalnice za pomoć u formiranju Udruženja. Dobitnik zahvalnice je i Biblioteka „Srboljub Mitić“.

Autor: Zorka Stojanović

Foto:Biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće