Obrenoviću štap i šešir

Kultura

Za pobednika Amaterskih glumačkih svečanosti Milivojev štap i šešir u Požarevcu, stručni žiri proglasio je Draška Obrenovića iz Gornjeg Milanovca, za tumačenje lika dr Šustera u istoimenoj predstavi „Milanovačkog amaterskog pozorišta“.

Kao pobednik četvrte večeri, Obrenović je dobio repliku štapa Milivoja Živanovića (1900-1976) koju je, kao ukupni pobednik, kompletirao i replikom šešira čuvenog glumca.

– Hvala žiriju što mi je dodelio dva rekvizita Milivoja Živanovića, koga sam, inače, lično poznavao. Hvala i organizatorima jer su omogućili da dobijem najvredniju amatersku nagradu, s obzirom na to da je ceo festival posvećen samo nama, glumcima – rekao je Obrenović prilikom uručenja nagrade.

Osim njega, u takmičarskoj konkurenciji bili su još: Lidija Savić iz Beograda, za ulogu u predstavi „Džonatan Livingston galeb“, Ljubica Romandić iz Sente, za ulogu u „Epitafu“, Stefan Pavlović iz Kragujevca, za ulogu u „Eri ožalošćenih“ i Valentino Oljača iz Požarevca, za ulogu u predstavi „Maratonci trče počasni krug“. Nakon proglašenja pobednika, u njegovu čast glumci amaterskog pozorišta KUD „Obilić“ iz Krnjeva odigrali su predstavu „Srpska drama“ Siniše Kovačevića, u režiji Predraga Živanovića.
FESTIVAL U APRILU

NAREDNI festival koji Požarevljani organizuju u čast svog slavnog sugrađanina, nekadašnjeg prvaka beogradskog JDP-a, biće Glumačke svečanosti Milivoje Živanović, koje se održavaju u prvoj nedelji aprila, uz učešće profesionalnih pozorišta Srbije.