Ostrovaćki Bećarac Czk 03

Održan 3. Ostrovački festival folklora veterana „Po šoru igraju bećari, svire im tamburaši stari“

Kostolac Kultura Vesti

U subotu 22. aprila 2023. godine u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu održan je 3. Ostrovački festival folklora veterana „Po šoru igraju bećari, svire im tamburaši stari“.
Na festivalu su učestvovali: KUD „Ostrovo“ iz Ostrova, KUD „Stari Kostolac“ iz Starog Kostolca, KUD „Budućnost“ iz Dobanovaca, KUD „Frule“ iz Beograda, KUD „Izvor“ iz Starih Banovaca, KUD „Štule“ iz Voluje, KUD „Rečica“ Iz Rečice, KUD „Oplenac“ iz Topole, KUD „Iskon“ iz Šimanovaca, KUD „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca, KUD „Bećarac“ iz Bavaništa, KUD „Sveti Sava“ iz Crepaje i KUD „Polet“ iz Beograda.


Manifestaciju je otvorio v.d. direktora Centra za kulturu „Kostolac“ Dragan Nikolić, dok je predsednik KUD „Ostrovo“ Boban Rogožarski pozdravio goste.
Publika je mogla da uživa u starim igrama i pesmama koje su izveli više od 200 učesnika festivala.


3. Ostrovački festival folklora veterana „Po šoru igraju bećari, svire im tamburaši stari“ su organizovali veterani Kulturno umetničkog društva „Ostrovo“, u saradnji sa Centrom za kulturu „Kostolac“, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac i podršku Mesne zajednice Ostrovo.

Izvor i foto:Gradska Opština Kostolac