Sajam Zapošljavanja Vg 01

Održan sajam zapošljavanja u Velikom Gradištu

BRANIČEVSKI OKRUG DRUŠTVO VELIKO GRADIŠTE VESTI

U svečanoj sali Opšine Veliko Gradište, 20. aprila održan je sajam zapošljavanja koji su su organizovale dve požarevačke ispostave NSZ, Veliko Gradište i Golubac. Preko 170 slobodnih radnih mesta različitih profila predstavilo je 19 poslodavaca sa teritorija tih opština.

Otvarajući manifestaciju, direktorka Filijale Požarevac Sonja Mirić Mladenović ukazala je da su sajmovi zapošljavanja dobro poznata aktivnost koju NSZ sprovodi dugi niz godina.

„Ovakvi događaji su dobra prilika za susret na jednom mestu nezaposlenih lica sa većim brojem poslodavaca, koji imaju realne potrebe za zapošljavanjem radnika. Nezaposleni imaju mogućnost da se neposredno predstave poslodavcima i na taj način ostvare priliku zaposlenja u željenom zanimanju“, kazala je Mirić Mladenović.

Učesnike sajma, poslodavce, nezaposlene i goste su pozdravili i zamenik predsednika Opštine Golubac Marko Stojaković i predstavnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Marina Ranić koji su nezaposlenima poželeli sreću u pronalaženju željenog zaposlenja, a preduzetnicima uspeh u odabiru  adekvatnih radnika. Izrazili su zadovoljstvo dugogodišnjom uspešnom saradnjom sa požarevačkom filijalom NSZ i ispostavama Veliko Gradište i Golubac

U potrazi za poslom sajam je posetilo preko 400 nezaposlenih  koji su mogli da konkurišu za različita radna mesta. Najviše potreba za radnicima bilo je u zanimanjima proizvođeča prehrambenih proizvoda i agenata terenske prodaje. Tražili su se kuvari, pekari, konobari, recepcioneri, menaDžeri restorana kao deo pripreme za predstojeću letnju turističku sezonu ove dve opštine koje iz godine u godinu proširuju turističku ponudu. Poslodavci su tražili i radnike za poslove bravara, metalostrugara, vozače, traktoriste, montere i CNC operatere, higijeničare i druge pomoćne radnike.

Izvor i foto. Nsz Srbija