mc folklor 5 01

Održan veliki koncert Folklornog ansambla Opštine Malo Crniće – “Da, uspeli smo“

Brančevski okrug Kultura Malo Crniće Vesti

U prepunoj sali FEDRAS-a održan veliki koncert Folklornog ansambla Opštine Malo Crniće pod sloganom “ Da, uspeli smo “, a povodom obeležavanja pet godina uspešnog rada i postojanja.

Folklorci su prikazali su raznovrsnost igara, stilova i ritmova, šarenilo narodnih nošnji i odličan izvođački kvalitet.

Direktor Centra za kulturu Opštine Malo Crniće, Nikola Tomić, rekao je:

„Obeležili smo 5 godina postojanja Folklornog ansambla Opštine Malo Crniće. Mnogo emocija i lepih trenutaka u prepunoj sali FEDRAS-a. Hvala svima!!  Zahvaljujemo se članovima KUD-a „Kostolac“ na učešću i Nikola Topo na podršci.  Hvala mojim najbližim saradnicima Maja Radivojević i Dragan Nikolić“.

Prisutnoj publici obratio se i predsednik Opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević:

„Opština Malo Crniće će i dalje podržavati Folklorni ansambl, ali i sva druga Kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine.
Pononi smo kada čujemo ime opštine Malo Crniće, jedne male opštine u Braničevskom okrugu, a posebno me raduje kada na Republičkom festivalu u Novom Pazaru pored mnogih kulturno-umetničkih društava koja imaju impozante biografije, i mi koji postojimo pet godina, stanemo rame uz rame sa njima i kada naš Folklorni ansambl dobije zlato. To je jedan veliki ponos, ali jedna obaveza i podsticaj za naredni period“.

Foto: Miroslav Životić

Folklorni ansambl Opštine Malo Crniće predstavio se koreografijom „Zapis ljubavi“ za koju je ansambl na Republičkom takmičenju u Novom Pazaru dobio zlatnu plaketu. Igrale su se „vlaške igre“, Igre Leskovačke Morave.

Predstavili su se i najmlađi članovi spletom igara „Prođi Mile kroz naš kraj“. Pevačka grupa „Arija“ koja je formirana pri odseku za očuvanje tradicionalne muzike Centra za kulturu Opštine Malo Crniće otpevale su tradicionalne pesme „Devojčica ružu brala“, „Nebo je tako vedro“, „Rasti, rasti moj zeleni bore“…

Stariji dečiji ansambl Optine Malo Crniće izveo je „Pastirske igre“, Igre iz Srema. Igor Stević publiku je zabavio pevajući pesmu „Uz Moravu vetar duva“. Ovaj kulturni događaj upotpunili su gosti iz Kulturno umetničkog društva „Kostolac“.

Bogat repertoar Folklornog ansambla Opštine Malo Crniće oduševio je mnogobrojnu publiku, a ona ih je nagradila gromoglasnim aplauzima.

Foto: Miroslav Životić

Izvor: RTV Biser