Olimapijski čas u Požarevcu

SPORT

Požarevljani su podržali akciju promocije i omasovljenja sporta.

Neretko smo imali prilike da vidimo bratske zagrljaje, onih čije su zemlje iz kojih dolaze u dubokoj zavadi i tada vidite na delu sportski postulat: „U zdravom telu zdrav duh“.

Vođeni tim vrednostima i mi u Požarevcu rešili smo da ojačamo sportsku infrastrukturu, svesni da vrhunski rezultati, moraju biti praćeni adekvatnim uslovima, odnosno, modernim dvoranama, kvalitetnim terenima i dobrim uslovima za trening, istakao je predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić.

Na tom putu nisu preskali prepereke već su, kako ističe, veliku pažnju posevetili školskom sportu i budućim šampionima, ali i rekreativnom, koji je usmeren ka onima koji žele da očuvaju svoje zdravlje i vedar duh.

Sve su to razlozi što smo olimpijskom komitetu širom otvorili kapije Požarevca, sve u nadi da ćemo nekad imati predstavnike našeg grada na najvećoj smotri sporta na svetu. Obećavam da ćemo učiniti sve da nekog darovitog sportistu ispratimo, možda već 2020. u Tokio na OI, podvukao je Ilić.

Milutin Stefanović, strelac, osvajač 12. mesta na OI u Riju u disciplini standardna vazdušna puška, odskora i svetski rekorder u ovoj disciplini, iz Požarevca je krenuo u borbu za kvotu za svoje druge OI, 2020. u Tokiju. Rekord je postigao na Svetskom kupu koji je održan od 7. do 14.juna u azerbejdžanskom gradu Gabala.

Približavanje OI i duha olimpizma vama, najmlađima, je nešto što će sutra voditi vaš karakter, zdrave navike u zdrav život sa sportom i uz sport. Deco, bavite se sportom, u sportu je najlepše“, naglasio je olimpijac.

Iz Azerbejdžana je stigla i podrška ovom događaju od predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, koji je svoj mandat započeo posetom Požarevcu.