FB_IMG_1663950601358_edit_205738880289439

Otvoren Atletski stadion

Požarevac Sport Vesti

U Požarevcu je danas svečano otvoren atletski stadion, čime je zvanično počela Evropska nedelja sporta.

Stadion čija je izgradnja koštala 110 miliona dinara otvorio je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović.

Ovom prilikom Pavlović je istakao da danas prisustvujemo otvaranju jednog novog poglavlja požarevačkog sporta, koje će sasvim sigurno u budućnosti doneti nove medalje u naš grad: „ Dokaz da se danas nalazimo na otvaranju, govori o ozbiljnoj nameri grada da unapredi sportsku infrastrukturu, i da što hitnije obezbedi dom kraljici sportova.

Svakako, vetar u leđa su nam bili i uspesi naših atletičara, koji su ih postizali bez adekvatnih uslova za treninge. Nismo želeli da svoje vrhunske rezultate postižu samo na takmičenjima u drugim gradovima, već smo uložili maksimalne napore da se Atletski stadion u njihovom gradu završi pre roka koji nam je postavio Atletski savez.

Projekat je bio obiman, jer je ideja bila da talentovanim devojčicama i dečacima iz svih grana atletike pružimo mogućnost da ovde rastu i razvijaju se.   Tako će u budućnosti biti moguće da pored trkača, dobijemo šampione i u trci sa preponama, skoku u dalj, skoku u vis i skoku sa motkom, bacanju kugle, diska ili kladiva.Sve te discipline biće zastupljene ovde za treniranje, ali i takmičenje, što nas sve ovde u Požarevcu naročito raduje.

Konačno ćemo imati prilike da pozdravimo i takmičare iz drugih gradova, onih istih u kojima su požarevački takmičari gostovali, a nisu imali prilike da uzvrate to gostoprimstvo. Pored onih koji će kao učesnici biti na tim takmičenjima, želim da se obratim i rekreativcima i da ponovim da će ovaj stadion biti i njihova kuća. Ovaj događaj, kao sastavni deo Evropske nedelje sporta, ima za cilj da promoviše fizičku aktivnost za sve katogorije, bilo da je u pitanju nivo kondicije ili starosni uzrast.“

Gradonačelnik se još zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije, koji je zajedno sa Ministarstvom sporta i omladine i Evropskom komisijom ukazao čast Požarevcu da bude deo Evropske nedelje sporta.

Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, kazao je Atletski savez Srbije i atletika u državi nikada nije imala bolju sezonu nego u proteklom periodu. Po njegovim rečima, atletičari su osvojili 17 evropskih i svetskih medalja na velikim takmičenjima, a među osvajačima je i Požarevljanka Maša Rajić.

Atletičarka Maša Rajić istakla je da je otvaranje atletskog stadiona jedan veliki dan za Atletski klub Požarevac i da su o tome svi članovi sanjali. 

Stadion su zvanično otvorili, uz vatromet, članovi AK požarevac koji su istrčali počasni krug. Svečanosti je pored mališana iz vrtića, članova sportskih klubova, direktora javnih preduzeća, ustanova prisustvovao i trener Emir Bekrić.