Paketici 02

Podeljeni paketići za đake prvake u požarevačkim osnovnim školama

Društvo Požarevac Vesti

Školski pribor su učenicima prvog razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Požarevca podelili gradonačelnik, predsednik skupštine i članovi Gradskog veća. Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Goran Nestorović uručili su školski pribor učenicima prvog razreda u Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je izjavio da lokalna samouprava pomaže roditeljima na više načina od nabavke bebi paketa, novčane pomoći za prvo, drugo i treće dete, subvencioniše se boravak dece u vrtićima (cena vrtića je jedna od najnižih u Srbiji), izdavajaju se značajna sredstva za nagrade za učenike, nabavljaju se auto sedišta za decu, stipendije za studente su značajno povećane, obezbeđuje se prevoz za učenike…


Pavlović je još dodao da je ove godine u prvi razred krenulo 660 učenika i poželeo im je puno uspeha u budućem školovanju.

 

 

Poklone prvacima u Bradarcu uručio je član Gradskog veća Grada Požarevca Bojan Dinić.

U ime Grada Požarevca član Gradskog veća gospodin Dejan Krstić podelio paketiće učenicima prvog razreda OŠ „Kralj Aleksandar I“. On je poželeo učenicima dobro zdravlje i mnogo uspeha u školovanju. Najmlađi đaci su prigodnim recitacijama i pesmom preneli poruku gradu da će biti dobri đaci i da ćemo se u budućnosti radovati njihovim uspesima.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, u ime grada, podelio je paketiće u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“.

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, poklone su uručili predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović i zamenik gradonačelnika  Grada Požarevca Slaviša Aleksić.