Dom Zdravlja April 01

Preventivni pregledi u zdravstvenim ustanovama u Braničevskom okrugu 19.maja 2024.

BRANIČEVSKI OKRUG GOLUBAC INFO KUČEVO MALO CRNIĆE POŽAREVAC VELIKO GRADIŠTE VESTI ŽABARI

Dom zdravlja Požarevac

U nedelju, 19-tog maja u Domu zdravlja Požarevac, u periodu od 8 do 17 časova će se obavljati preventivni pregledi – merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena.

Zainteresovani građani mogu doći bez zakazivanja i prvo otići u Medicinu rada Doma zdravlja, gde će biti pregledani, a nakon toga upućeni u laboratoriju i na ultrazvuk abdomena.

Preventivnim pregledima želimo da zdravstvo učinimo dostupnijim našim pacijentima i blagovremeno otkrijemo stanja i bolesti koje se mogu izlečiti.

Bolnica

 

Opšta bolnica Požarevac

U Opštoj bolnici i Domu zdravlja Požarevac, u nedelju, 19. maja, biće besplatni organizovani preventivni pregledi.

-merenje krvnog pritiska i EKG
-laboratorijske analize: krvna slika
-ultrazvuk abdomena

Opšta bolnica Požarevac organizuju besplatne preventivne preglede, radi preveniranja mogućih težih zdravstvenih problema. Za ultrazvuk stomaka, naglašava doktor Dačić, važno je da pacijenti ne jedu ništa šest do osam sati pre pregleda.

Dom Zdravlja Kučevo 01
Foto: eKučevo

Dom zdravlja Kučevo

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u nedelju 19.05.2024. godine, u periodu od 08-17 časova, ponovo sprovodi akciju preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije zdravlja i to:

-merenje krvnog pritiska i EKG
-laboratorijske analize: krvna slika
-ultrazvuk abdomena

Na pregled se mogu javiti i pacijenti bez zdravstvenog osiguranja kao i osigurani pacijenti.

„Ovim putem bih pozvala sve naše građane da se priključe akcijama preventivnih pregleda i da zajedno doprinesemo podizanju svesti o značaju redovnih pregleda i poboljšanju našeg zdravstvenog stanja“, navela je direktorka Doma zdravlja Dr Emina Perić Ivin.

Dom Zdravlja Vg 3

Dom zdravlja Veliko Gradište

Dom zdravlja Veliko Gradište organizuje PREVENTIVNE PREGLEDE NEDELjA 19.05.2024. od 08 do 17 časova.

Služba ZZ odraslog stanovništva
Pregled lekara opšte prakse
Merenje krvnog pritiska i EKG
Služba laboratorijske dijagnostike
Analiza krvne slike
Služba radiološke dijagnostike
Ultrazvuk abdomena

Mole se pacijenti koji dođu da rade ultrazvuk abdomena, da ne unose hranu i piće od 18 časova predhodnog dana (sem vode).
Pozivaju se svi zainteresovani sa i bez zdravstvenog osiguranja (Poneti zdravstvenu knjižicu ko je poseduje).

Dom Zdravlja Malo Crnice Foto Emad Esleem
Foto Emad Esleem

Dom zdravlja Malo Crniće

Važno obaveštenje za naše uvažene građane:
19. maja 2024. godine, od 8 do 17 časova kao zaštitnici jednog od najviših interesa našeg društva, a to je zdravlje stanovništva, u cilju podizanja svesti o važnosti prevencije bolesti i redovnih preventivnih pregleda, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, posvetićemo cilju da što više naših građana obavi preventivni pregled u našoj ustanovi.
Naredni vikend, svi građani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da, bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi kao i kompletnu krvnu sliku u našoj ustanovi.
Dokazano, rana dijgnostika I prevencija je najefikasniji način brige o zdravlju jer kako bi se u našem narodu reklo : “Bolje sprečiti nego lečiti”.
Dom zdravlja Malo Crniće, ovom prilikom poziva građane da se odazovu ovom važnom pozivu i time učine važan doprinos svom zdravlju.
Domu zdravlja Žabari

Preventivni pregledi u nedelju 19.05.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije organizuje besplatne preventivne preglede u Domu zdravlja Žabari u nedelju 17.05. od 8h do 17h.
Stanovnici Opštine Žabari će moći bez zdravstvenog osiguranja i prethodnog prijavljivanja da urade tada ULTRAZVUK STOMAKA, EKG, MERENJE KRVNOG PRITISKA i KRVNU SLIKU.

Cilj ovih besplatnih pregleda je da se pošalje poruka narodu da Ministarstvo zdravlja na ovaj način vodi brigu o svakome ko želi preventivno da obavi navedene preglede, jer je uvek bolje bolest otkriti na početku da bi se blagovremeno i uspešno lečila. Bude li postojala potreba za daljom dijagnostikom i lečenjem, svi pacijenti će biti odmah poslati u najbližu sekundarnu zdravstvenu ustanovu. Pozivam ovim putem sve zainteresovane da dodju u nedelju u što većem broju, gde će ih naše zdravsveno osoblje najljubaznije primiti i pregledati.

Direktor Doma zdravlja Žabari
Dr Nenad Dimitrov

Dom Zdravla Golubac Foto Boban Trifunović
Foto: Boban Trifunović

Dom zdravlja Golubac

U nedelju 19. maja od 8 do 17 časova u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.
Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije koronavirusa, u okviru koje je u više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi.
Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.
Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.
Dom zdravlja Golubac učestvuje u navedenoj akciji.
Dom Zdravlja Petrovac Na Mlavi 01
Dom zdravlja Petrova na Mlavi

Preventivni pregledi stanovništva, 19.05.2024. godine, od 08 do 17 časova

U nedelju 19.05.2024.godine od 08-17 časova, u našoj zdravstvenoj ustanovi održaće se preventivni pregledi.

Preventivni pregledi uključuju merenje krvnog pritiska, EKG, laboratorijsku obradu-određivanje parametara krvne slike, ultrazvuči pregled abdomena.

Zakazivanje nije potrebno

Pregled će se održati u službi opšte medicine i u ultrazvučnom kabinetu.

Preventivni pregledi su od ključnog značaja za rano otkrivanje bolesti. Svaka bolest otkrivena u ranom stadijumu ima povoljniji ishod lečenja.