PRVA ŽRTVA opasne igrice Plavi kit u Srbiji!

Hronika

Dečak iz Velike Plane PRVA ŽRTVA opasne igrice Plavi kit u Srbiji!

Prema rečima ovog tinejdžera činio je to iz znatiželje, a kako nije najbolje razumeo engleski jezik, na osnovu objavljenih fotografija koje su neka vrsta uputstva, video je šta treba da uradi.
Ozloglašena ruska igrica Plavi kit, navodi tinejdžere da se seku žiletom, ubadaju iglom, a na kraju i ubiju, a sad je stigla i u Srbiju.
Dečak (13) iz Velike Plane sekao se hemijskom olovkom po ruci. Na sreću njegovi roditelji su na vreme primetili povrede i odvratili ga od bolesene igrice, a slučaj prijavili policiji.

Autor: Printscreen Twitter
– Prvi slučaj samopovređivanja na koje navodi Plavi kit u Srbiji je otkriven nakon što su Z.V. i njegova supruga D.V. iz okoline Velike Plane prijavili policiji da su zatekli maloletnog sina s ogrebotinama po ruci.
– On je priznao da se isekao zbog igrice. Dečak je rekao da je od druga iz odeljenja čuo da ta igrica postoji, onda ju je instalirao na svom mobilnom telefonu – piše Srpski telegraf.
Prema njegovim rečima učinio je to iz znatiželje, a kako nije najbolje razumeo engleski jezik, na osnovu objavljenih fotografija koje su neka vrsta uputstva, video je šta treba da uradi. Na slici je bila ruka na kojoj su vidljive posekotine. Dečaj je shvatio da treba da uradi isto i povredio se.
Dečak je samo jednom igrao igricu. Rekao je da nije sklon samoubistvu i da je povrede sebi naneo iz znatiželje. Srećom, neko u porodici je na vreme primetio povrede i na vreme reagovao.

Filip Budeikin (21), koji je osmislio ovu opasnu igru Plavi kit namenjenu samoubistvu labilne dece, priznao je zločine i kazao kako su njegove žrtve “biološki otpad” i da su bile srećne što će umreti i da on na taj način “čisti društvo”.
On se sada nalazi u zloglasnom zatvoru Kresti u Sankt Petersburgu.