Na Fotografiji Čvrge Fotograf Božidar V. Nedeljković

Šaljivi ska sastav „Čvrge“ iz Požarevca rešio je da nas obraduje novim izdanjem

Požarevac Vesti Zabava

Nakon albuma prvenca Ska Vulgarismo, maxi singlova Svakidašnja žurka u mom gradu, Bazuka zvuka i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je Erotske i neke druge priče, a isto čine numere Komšinica, Selfie i prepev pesme Mojih 5 minuta sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis cinco minutos).

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Cooliyana“ tokom maja 2022. godine.

 

Ovo izdanje će Vas naterati da djuskate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati Vas da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. Čvrge i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje vidjenje pojedinca i društva u celini!

Čvrge će se u okviru svoje turneje truditi da posete što više mesta i prezentuju svoj rad, a bend uživo zaista ima šta da ponudi.

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Album Erotske i neke druge priče izlazi 2. juna 2023. godine u izdanju „Akord Records“-a.

Čvrge – Foto: Božidar V. Nedeljković

Parodija, sarkazam, ironija, ali sa jasno izraženom melodičnošću, sviračkom ubedljivošću, sve vreme nagoni slušaoca da učestvuje u predstavi grupe, i to od prvog do poslednjeg takta.

„Erotske i neke druge priče“ predstavljaju prirodan nastavak i nadgradnju karijere grupe, koja pokazuje kako je za sada na pravom putu.

(iz recenzije Branimira Loknera)

Naslovna fotografija: Božidar V. Nedeljković