Sonja Miric Nsz 01

Sesija sa poslodavcima u Petrovcu na Mlavi, sledeća sesija u opštini Kučevo

BRANIČEVSKI OKRUG KUČEVO PETROVAC NA MLAVI VELIKO GRADIŠTE VESTI

Drugu po redu sesiju sa poslodavcima Filijala Požarevac NSZ je organizovala 15. aprila u Skupštini Petrovca na Mlavi, u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada “ – IPA 2020.

Predstavnike više od 40 lokalnih firmi je na samom početku sesije pozdravio Nemanja Stanojević, pomoćnik predsednika Opštine, istakavši izvrsnu saradnju lokalne samouprave sa Filijalom Požarevac i ispostavom NSZ u Petrovcu na Mlavi. Događaju je prisustvovao i Stefan Jovanović, savetnik za ekonomski razvoj Opštine Petrovac na Mlavi.

V.d. direktora Filijale Požarevac NSZ Sonja Mirić Mladenović je informisala petrovačke poslodavaca da se projekat sprovodi u 4 filijale NSZ – Požarevac, Pančevo, Jagodina i Prokuplje, uz finansijsku podršku Evropske unije merama aktivne politike zapošljavanja.

Nsz Petrovac 01
Foto: NSZ

Savetnica za programae zapošljavanja u Filijali Požarevac Nataša Jezdimirović prezentovala je paket mera u okviru ovog projekta, za koji su javni pozivi raspisani početkom februara ove godine. Ona je okupljenim poslodavcima predstavila i redovne javne pozive NSZ za ovu godinu, kao i novu meru koja se odnosi na radnu aktivaciju osoba sa invaliditetom (OSI).

Poslodavci su potom iskoristili priliku da se bliže informušu o uslovima i načinu konkurisanja, pojedinačno za mere koje ih konkretno interesuju. S tim u vezi, podršku kolegama iz požarevačke Filijale dale su i kolege Dara Lukić iz Sektora za projekte i međunarodnu saradnju i Darko Marjanović iz Sektora za podršku zapošljavanju u Direkciji NSZ.

Narednu sesiju sa poslodavcima Filijala Požarevac NSZ planira za 22. april ove godine, kada će u velikoj sali Opštine Kučevo, u 11 časova, lokalni privrednici biti informisani o svim aktuelnim merama i programima za podršku pri zapošljavanju.

Sa početkom u 10 sati zakazan je susret sa poslodavcima u Velikom Gradištu 29. aprila 2024. godine u Skupštinskoj sali ove opštine.

Izvor : NSZ

Foto: P.J.