Srebro

SREBRO je antiseptik

ZABAVA

Srebro je moćan prirodni antibiotik, ali malo ko zna da mnogi ljudi pate od akutnog nedostatka ovog metala u organizmu. Srebro je potrebno za jačanje imuniteta, aktiviranje hemijskih procesa u tkivima, dobru energorazmenu, usporavanje procesa starenja. Najveća koncentracija srebra u telu se nalazi u mozgu, što čini prijem preparata obogaćenih srebrom neophodnim.

Koloidno srebro lako prodire kroz ćelijsku membranu, a najbolji efekat postiže kod problematične i kože koja stari. Koloidno srebro se uspešno bori sa aknama i štetnim bakterijama. Bakteriostatska svojstva srebra su poznata od davnina. Pre 2500 godina, persijski kralj Kir je u svojim vojnim kampanjama koristio srebrne posude za vodu. Pokrivanje površinskih rana srebrnim pločicama se praktikovalo u starom Egiptu.

Danas, svaka kozmetička kompanija koja brine o zdravlju svojih potrošača, koristi rastvor koloidnog srebra koji je neophodno sredstvo u lečenju brojnih kožnih oboljenja.

Upotreba srebra u kozmetici i dermatologiji ima naučnu osnovu, pogotovu ako se želi preventivan efekat protiv kožnih bolesti (srebro je antiseptik). Treba znati i da postoje brojne studije koje pokazuju da srebro ubrzava regeneraciju oštećene kože, povoljno deluje kod površinskih rana i opekotina.

Dosadašnje studije nisu pokazale štetne posledice na koži, naprotiv, sastojci sa mikro i nano-srebrom mogu se koristiti za negu osetljive, problematične kože, kao i u tretmanima posle depilacije, brijanja itd.