549 Herojska Brigada Požarevac 01

Svečani prijem novih članova Opštinskog odbora udruženja 549. mtbr Požarevac

Društvo Požarevac Vesti

U subotu 11. februara  održan je Svečani prijem novih članova Opštinskog odbora udruženja 549. mtbr Požarevac.

„Na svečanom ručku i radnom sastanku , imali smo čast da priznanja novim članovima uruči Komandant Centra za obuku KoV Požarevac Duško Jović“, izjavio je Goran Đinović, predsednik delegata 549.mtbr  Požarevac.

Priznanja i članske karte su dobili:


1.Jočić Dragan
Ratni vojni invalid . Odlikovan medaljom za zasluge u odbrani države.
2.Jovanović Goran.
Ratni vojni invalid, odlikovan medaljom za zasluge u odbrani države.
3. Pejić Ivan odlikovan Kosovskom medaljom.
4.Dobrosavljević Slađan.
5. Radić Tanasko.


Zahvalnice za doprinos položaja ratnih veterana dobili su naši članovi:

1.Jović Duško
2.Jovanović Predrag.

„Zahvalan sam svim članovima koji su došli a isto i onima koji iz opravdanih razloga nisu mogli“, dodao je na kraju Goran Đinović, predsednik delegata 549.mtbr  Požarevac.

Udruženje Herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni“ je osnovano radi negovanje tradicije na Herojsku 549. motorizovanu brigadu vojske Jugoslavije iz Prizrena, Vojne pošte 4445 Prizren, VP 4445/50 Đakovica; VP 6899 -55. granični batanjon Prizren; VP 7238-53. granični bataljon Đakovica i na sve njene pripadnike bez obzira na čin polžaj i status koji su imali, bez namere sticanja dobiti za svoje članove ili druga lica uz poštovanje i sprovođenje svih zakona Republike Srbije.

Udruženje Herojske 549. motorizovane brigade. „Car Dušan Silni“ je nevladina, neprofitna organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblastima:

Afirmacija 549. motorizovane brigade. „Car Dušan Silni“, negovanje tradicije , kulturnog, humanitarnog rada, zaštita i unapređivanja društvenog i materijalnog položaja članova.

Ciljevi udruženja su: Očuvanje istorijskog nasleđa boraca i njihovih afirmacija u svim oblastima javnog idruštvenog života; Donošenje i očuvanje pozitivnih zakonskih rešenja koja se tiču osnovnih          pitanja društvene, ekonomske, zdrastvene i socijalne zaštite boraca; Očuvanje, negovanje i afirmacija tradicije oslobodilačkih ratova srpskog naroda; Saradnja sa državnim organima u oblasti bezbednosti i teritorijalnog integriteta i suveriniteta Repulike Srbije; Stvaranje uslova za socijalnu i materijalnu pomoć članova i zaštita prava boraca u svim oblastima; Obezbeđenje uslova u obavljanju privrednih, uslužnih i drugih delatnosti u cilju što boljeg materijalnog obezbeđenja; Pružanje materijalne, finasijske i humanitarne pomoći.8. Animiranje državnih, društvenih i privatnih preduzeća, organizacija, organa i subjekata radi obezbeđenja dodatnih vidova socijalne podrške borcima u svim oblastima života i rada; Međunarodna saradnja sa sličnim organizacijama i udruženjima, kao i drugim subjektima na ravnopravnosti i solidarnosti.

Neka je večna 549 mtbr.