L Daun Dan Sarenih 04

Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom obeležen u Požarevcu

Društvo Požarevac Vesti

Udruženje za pomoć osobama sa L-Daun sindromom „Osmi dan“ iz Požarevca deveti put je na sebi svojstven nalin obeležilo Svetski dan osoba sa Daun sindromom. U skladu sa epidemiološkim prilikama predhodnih godina izostalo je masovno okupljenje, a dan je obeležen simbolično.

Grad Požarevac pruža veliki podršku Udruženje za pomoć osobama sa L-Daun sindromom „Osmi dan“ iz Požarevca, ali ostalim udruženjima koja brinu sa osobama sa invalideitetom.

„Zajedno smo danas, sa različitim bojama, proslavili Međunarodni dan osoba sa L-Daunovim sindromom, kao i početak proleća.  U organizaciji Udruženja „8. Dan“ Požarevac, zajedno sa njihovim članovima i gostima, prošetali smo gradom na veliko oduševljenje svih sugrađana. U programu smo svi uživali i još jednom shvatili da umetnost ne zna za granice“, izjavio je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović.

Prilikom nedavnog potpisivanja ugovora  sa udruženjima, pored protokolarnog dela, kako navodi gradonačelnik, bila je prilika i za razgovor o budućim projektima koji su u cilju poboljšanja kvaliteta brige o deci .

Šetnja u šarenim čarapama bila je veoma masovna i kako su se učesnici približavali pešačkoj zoni tako se povećavala. Gosti manifestacije bili su i pedesetak štićenika Doma za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ iz Jabuke kod Pančeva.