Teodora Petrović pobednica pete večeri smotre „Milivojev štap i šešir“

Kultura Požarevac Vesti

Pete, poslednje takmičarske festivalske večeri pogledali smo predstavu Pozorišta „Poetski teatar“ iz Obrenovca, „Na točkovima“ u režiji Aleksandra Tadića.

Žiri festivala koji ove godine radi u sastavu; Ivan Vučković, glumac, Danijela Žukovski, dir. Požarevačke gimnazije i Vlada Vinkić, novinar, dodelio je nagradu za slikovito prikazani lik Aleksandru Milićeviću za ulogu Kečige.

Za glumicu večeri i petognosioca Milivojevog štapa žiri je izabrao Teodoru Petrović koja je tumačila uloge Sare i Lilike. Time smo dobili i petog, poslednjeg, kandidata za prestižnu nagradu festivala, Milivojev šešir.

U konkurenciji za glavnu nagradu su:

– Dušan Jović ( za ulogu Obrada Srećkovića u predstavi „Srpska drama“ – Trsteničko pozorište i Dramski atelje „Vuk Karadžić“ iz Grabovca)
– Marija Maričić (za ulogu Prosjakinje u predstavi „Čudo u šarganu“ – Udruženje „Prkos“ i Teatar „Inat“ iz Kulturnog centra Zlatibor
– Branislav Unginović (za ulogu Bore Šnajdera u predstavi „Razvojni put Bore Šnajdera“ – Kamerna scena „Mika Antić“ Senta
– Nataša Ilić (za ulogu Laure u predstavi „Otac“ – Pozorište „Milivoje Živanović“ CzK Požarevac
– Teodora Petrović (za uloge Sare i Lilike u predstavi „Na točkovima“ – Pozorište „Poetski teatar“ Obrenovac)

Večeras ćemo saznati ko je ovogodišnji laureat a u njegovu ili njenu čast glumci OAP „Branislav Nušić“ Centra za kulturu Malo Crniće odigraće predstavu „DR“ u režiji Nevene Rakočević.