TRADICIJA Crvenog krsta- POKLON PAKET

Vesti
U okviru obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“, Crveni krst Požarevac je realizovao tradicionalnu akciju „Paket za novorođenu bebu“
U porodilištu Opšte bolnice Požarevac Crveni krst Požarevac je majkama beba koje su rođene u „Nedelji Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja uručio prigodne pakete.
Predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić je ovom prilikom istakao da Grad Požarevac pomaže roditelje sa decom koliko god je to moguće. Tako da za prvo dete isplaćuje roditeljima 40.000 dinara, a da se sa krajem prošle godine započelo sa akcijom dodele auto sedišta svim novorođenim bebama koje su sa teritorije Grada Požarevca.
Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac kaže da se ovom akcijom Crveni krst Požarevac pridružio nacionalnoj strategiji “Borbe protiv bele kuge”. Obradović smatra da ovakve akcije mogu dosta pomoći u poboljšanju nataliteta u Srbiji.
Dr Danko Nikolić, direktor Opšte Bolnice u Požarevcu zahvalio se Crvenom krstu na ovim vrednim poklonima. Nikolić kaže da je Crveni krst od početka godine pomagao bolnici svojim donacijama i da se nada da će se sa dobrom saradnjom nastaviti.
Pakete su uručili Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca, dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac i Milutin Avramović, predsednik Crvenog krsta Požarevac.
U nedelji Crvenog krsta rođeno je 13 devojčica i 11 dečaka.