Togp U Berlinu

TURISTIČKA ORGANIZACIJA Grada Požarevca u BERLINU

Vesti

Turistička organizacija Grada Požarevca se, pod okriljem Turističke organizacije Srbije (TOS), pojavila po prvi put ove godine na najvećem svetskom sajmu turizma ITB Berlin. Celokupna turistička ponuda Srbije je predstavljena na sajmu na kojem je učestvovalo oko 10.000 izlagača iz 187 zemalja. Na štandu TOS-a najbolje iz svoje turističke ponude predstavile su Turističke organizacije iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Dimitrovgrada, Despotovca, i naravno, Požarevca, te agencije Magelan Travel, Serbia tour operater, Wild Serbia Adventure, Turorama, Robinson Adventure Team, Big Blue Travel, Luna Travel, kao i hoteli MK Resort, Zlatibor Mona, Vila Majur, Turistički Klaster Srem, ali i nacionalna avio-kompanija Air Serbia, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Na sajmu su predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, a sa obzirom na to da je nemačko tržište posebno ineresantno za nas zbog blizine Dunava. Nemački turisti su poznati i kao kamperi i kao biciklisti i za njih područje Braničevskog okruga i Grada Požarevca može predstavljati izuzetno dobru lokaciju za odmor.

Najveće interesovanje na sajamu, koji je trajao od 8-12. marta, bilo je za arheologiju, odnosno Viminacium, kao i crkve i manastire našeg kraja. Pored ovoga, Turistička organizacija Grada Požarevca predstavila se filmovima, ali i promotivnim materijalom o Mileni Pavlović Barilli, Narodnom muzeju u Požarevcu, Okružnom zdanju, orkestru Gvardia, KUD GANIP, kao i projektima ARCHEST, LJKI…. Ovo je bila odlična prilika da se započne jedna nova etapa u razvoju turizma našeg kraja, promociji grada i njegovih turističkih potencijala, kao i istorijskih i kulturnih vrednosti koje posedujemo.