3x3 Kosarka

Turnir “3×3” uspešno organizovan u Požarevcu

SPORT

Drugi za redom turnir u basketu “3×3” uspešno je završen. Na njemu su učestvovale 74 ekipe koje su bile podeljene u 5 kategorija.

Najviše ekipa bilo je prijavljeno iz Beograda (7), Požarevca (5) i Novog Sada (4).

U kategoriji devojčica ekipa “Idi pod koš bato” iz Požarevaca osvojila je turnir, tako što je u finalu sa 7:6 savladala ekpu “EROR 404” koja je bila takođe iz Požarevca. Treće mesto u ovoj kategoriji zauzela je ekipa Sloge iz Petrovca na Mlavi dok je četvrta ekipa bila “Vatrene lopte” iz Požarevca.

Kategoriju dečaka osvojila je ekipa “PROM Foto” iz Požarevca. Oni su u finalnoj utakmici bili bolji od tima “SIM Brigada” iz Požarevca sa 9:6. Treće mesto zauzela je ekipa “Bezimeni” iz Požarevca dok su četvrti bio tim “D-Logic” takođe iz Požarevca.

U kategoriji juniora prvo mesto osvojila je ekipa “1-3-1” iz Velike Plane. Oni su u utakmici za prvo mesto bili bolji od “Big Bulletsa” iz Velikog Gradišta sa 12:11. Treću poziciju u junorskoj konkurenciji osvojio je tim “NVS” iz Požarevca dok je ekipa “Hypotrade” iz Petrova na Mlavi bila četvrta.

Kod seniorki najbolja je bila ekipa “Mačkice” iz Beograda. Oni su u finalu pobedili tim “Korać” iz Beograda sa 17:9. Treće mesto osvojila je ekipa “?” iz Beograda, dok je četvrto mesto osvojio tim “Eliksir Hajdučice” iz Negotina.

U konkurenciji seniora najbolja je bila ekipa “Tranzament” iz Novog Sada. Oni su u utakmici za prvo mesto savladali ekipu “Auto Sekulić” sa 21:5. Treće mesto osvojila je ekipa “Batajnica” iz Beograda dok su četvrti bio tim “Zvezdare” takođe iz Beograda.

Pobednici u seniorskoj i juniorskoj kategoriji izborili su plasman na finalni turnir koji će se održati u Beogradu.