U najavi novi NASTAVNI PLANOVI za 2018.

VESTI

Dva ključna zadatka Ministarstva prosvete u ovom trenutku su zakoni i priprema za nove nastavne planove i programe na tri nivoa, prvi i peti osnovne i prvi srednje škole, koji slede od 2018, rekao je ministar Mladen Šarčević tokom boravka u Prijepolju i Priboju, gde je razgovarao sa predsednicima tih opština.

Mladen Šarčević je u razgovoru sa predsednikom prijepoljske opštine Dragoljubom Zindovićem rekao da je ove godine zbog informatike, preduzetništva i sporta redizajniran peti razred, ali, dodaje, to je samo početak.
“Novi nastavni planovi i programi na tri nivoa, prvi i peti osnovne, i prvi srednje škole, slede od 2018. Sada intenzivno radimo na pripremi tih planova”, rekao je Šarčević.

“Pre osam meseci zatekli smo 18 škola u sistemu dualnog i preduzetničkog obrazovanja, danas imamo oko 100. Upravo je to činjenica koja najbolje govori koliko smo odgovorno i ozbiljno pristupili zadatku. Podigli smo sistem i sada jasno da je dualno i preduzetničko obrazovanje budućnost Srbije”, istakla je savetnica ministra Gabrijela Grujić.
Dualno obrazovanje bila je i tema sastanka sa predsednikom opštine Priboj i razlog posete Mašinsko elektrotehničkoj školi.
Tokom sastanaka Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, rekao je da se razmišlja o ideji da se ne stipendiraju samo najbolji učenici već i oni koji bi upisivali deficitarna zanimanja.