IMG-c7554c5a62cb516bccfb9a851916db8a-V

U Požarevcu obeležena godišnjica od pogibije vojnika Dušana Tasića

Društvo Požarevac Vesti

Danas u Požarevcu obeležena je godišnjica od pogibije vojnika Dušana Tasića. Njegovi saborci i ratni drugovi iz udruženja Herojska 549. motorizovana brigada “ Car Dušan Silni“ , zajedno sa članovima porodice obišli su Dušanov grob i tom prilikom odali su mu počast i položili cveće i venac.

Na današnji dan poginulo je deset boraca 549. mtbr. Među njima svoj život u borbi sa šiptarskim teroristima položio je i Dušan Tasić iz Požarevca.

Predsednik skupštine ratnih veterana Srbije 549. mtbr Goran Đinović koji je i predvodio delegaciju istakao da će se narednom periodu organi udruženja 549. mtbr koja okuplja 14 000 boraca predati zahtev Gradu Požarevcu da se ulica ili trg nazovu pod imenom Srpskog heroja Tasić Dušana . Čime će biti pravda ispunjena posle 25 godina.

Predsednik Đinović je istakao da se vode razgovori sa Ministrima za rad, zapošljavanje i boračka pitanja i ministarstvom odbrane, te samim time imaju ogromnu podršku u tome.

Takođe, Đinović ističe da od gradske vlasti u Požarevcu, neće biti tražena novčana sredstva za udruženje i njen program, već samo spomen ploča koja će sadašnjim i budućim generacijama biti svetionik herojstva našeg sugrađanina Dušana Tasića.

TRAŽIMO SAMO DA IMENA NAŠIH BORACA NE PADNU U ZABORAV.

Večna slava heroju !!!