turska zemljotres

Crveni krst Srbije je otvorio namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je pogodio razorni zemljotres

Društvo Vesti

Razorni zemljotres koji je 6. februara, pogodio Tursku i Siriju do sada je odneo više od 4.300 života, a procenjuje se da će taj broj u narednim danima biti još veći. Prema prvim procenama Svetske zdravstvene organizacije, posledicama zemljotresa biće ugroženo više od dvadeset tri miliona ljudi u obe zemlje. Kao svoj osnovni cilj, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca ima spasavanje života i umanjenje patnje. Sredstva koja građani Srbije uplate na račun biće korišćena prema najprioritetnijim potrebama ugroženog stanovništva. Prikupljenu pomoć, Crveni krst Srbije uplatiće na namenski račun hitnog apela Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Svi koji žele da doniraju artikle pomoći ugroženima u zemljotresu koji je pogodio Tursku molimo da prate spisak i instrukcije ambasade Republike Turske u Beogradu koje možete da pronađete na sledećem linku: https://bit.ly/3RHHvjg
Više informacija o sakupljanju i slanju pomoći možete dobiti u direktnom kontaktu sa ambasadom putem internet adrese embassy.belgrade@mfa.gov.tr ili telefon +38169669948.

Crveni krst Srbije je otvorio namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je pogodio razorni zemljotres.

Namenski račun je:

NLB Komercijalna banka AD Beograd

Br. računa: 205-32824-71

Poziv na broj: 6046-355 0000