Stule Kucevo 02

Dečja folklorna grupa KUD-a Štule pobednik Folklorijade u Niškoj Banji

Brančevski okrug Kultura

Pod pokroviteljstvom Opštine Kučevo i Mesne zajednice Voluja dečja folklorna grupa KUD-a Štule učestvovala je na međunarodnom festivalu folklora u Niškoj Banji – gde su ostvarili sjajan ispeh. U svom nastupu izveli su splet vlaških igara i tradicionalne igre na štulama koje su im donele pobedu i osvojeno prvo mesto u takmičarskoj disciplini Folklorijada – igrom do pehara Niška Banja 2022. u kategoriji juniora. Još jednom se pokazalo da se dobra saradnja, konstantan rad, trud i ljubav prema igri isplate!

Celokupna manifestacija je takmičarsko-revijalnog karaktera, a osnovna tema „Etno susreta“ bila je ,,Košulja bela koja nas prati od rođenja do smrti i sve što nam je u životu važno i bitno praćeno je i desi se u beloj košulji. To je naša srpska tradicija i mi je čuvamo i poštujemo“,kažu iz Udruženja žena ,,Kruna’’iz Niške banje.


Učestvovalo je preko 130 udruženja i individualnih izlagača i 20 folklornih društava sa preko 800 učesnika. Niška Banja je u ova tri dana bila Srbija u malom I gde su učesnici bili iz gorovo svih krajeva zemlje.