akademija vrtic 04

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” svečanom akademijom obeležila Dan ustanove (FOTO)

Kultura Požarevac Vesti

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” svečanom akademijom obeležila je dan ustanove.

Prva predškolska ustanova, zabavište – škola otpočela je sa radom 15. maja 1911. godine. Danica Radosavljević, učiteljica u penziji. Istorijski izvori pokazuju da organizovano predškolsko vaspitanje i obrazovanje u našem gradu ima dugu tradiciju. Kroz vek postojanja proširuju se kapaciteti, usavršava se delatnost, trudeći se da uvek da se ostvari kvalitet koji podrazumeva visoke standarde.

 

Danas je Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” jedna velika porodica koja ukupno ima 10 vrtića u Požarevcu, jedan u Kostolcu i 24 seoska naselja pripremnog predškolskog programa. U ustanovi ukupno raste 2300 mališana o kojima brine preko 300 zaposlenih. Misija  ustanove je druženje, pružanje kvalitetnih vaspitno-obrazovnih usluga na dostojanstven način uz efikasno korišćenje postojećih resursa, kontinuiran rad, sticanje znanja i veštine zaposlenih.

Vrtići gde deca borave su jedna zdrava sredina i sa visokim higijenskim standardima koji čine bezbedno okruženje dece i štiti ih od svakog vida diskriminacije.

Predškolska ustanova ima punu podršku lokalne samouprave jer većinu naših potreba grad uspeva da isprati. Ono što je prepoznatljivo za ovu ustanove je program putujućeg vrtića-autobusa sa jedinstvenim aktivnostima na terenu.

Vizija je da vrtići u godinama koje dolaze postanu dostupni svakom detetu u našem gradu i selima i time  usluge koje pruža vrtić budu  dostupnii svakoj porodici nastojeći da kvalitet  ustanove bude na najvišem nivou.

Danas PU „LJubica Vrebalov“ ostvaruje svoju delatnost u 11 objekata odnosno sa 91 vaspitnom grupom, i jednom grupom u požarevačkoj bolnici, sa 2300 upisane dece.

Akademiji su prisustvovali gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, predsednika Gradskog odbora SNS Miodrag Stepanović , predsednik gradske Skupštine Predrag Mijatović, predsednik gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, član Gradskog veća Požarevca Dejan Krstić kao i direktori osnovnih i srednjh škola sa teritorije grada.

 

Svečanost su svojim nastupima uveličala deca i vaspitačice, članice hora.

 

Predškolska ustanova se zahvalila lokalnoj samoupravi, ustanovama i preduzećima koji joj svakodnevno pomažu u radu.