Iza Kulisa 03

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“ – Glumci večeri Ivan Bajčić i Jelena Stevanović

Kultura Požarevac Vesti

Centar za kulturu Požarevac je po 16. put domaćin Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“. Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja otvorio je zamenik gradonačelnika Grada Požarevca g. Predrag Mijatović.

P Mijatovic 01

Prisutnima se, u ime domaćina i organizatora smotre, Centra za kulturu Požarevac, obratila direktorka gđa Galina Perić. Prve večeri smotre nastupilo je Pozorište „Kreativni haos“ iz Smedereva sa predstavom „IZA KULISA“ po tekstu Majkla Frejna, u režiji Nevene Rakočević.

G Peric 01
Žiri smotre koji ove godine radi u sastavu; Aleksandar Volić, reditelj, Violeta Marković i Ljiljana Panić za glumicu večeri proglasio je Jelenu Stevanović, koja je tumačila uloge Bruk i Viki .

Žiri je za glumca večeri proglasio Ivana Bajčića koji je tumačio uloge Selsdona i Provalnika . Ovo dvoje glumaca ulazi u konkurenciju za najbolju glumicu i glumca smotre a predstava „IZA KULISA“ za najbolju predstavu 16. Smotre Dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.

Slika ž Matic 01

Najbolja predstava ovogodišnje smotre biće odigrana u čast najboljeg glumca Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“ u februaru 2024. godine.

Izvor: Centar za kulturu Požarevac

Foto:P.J.

živka 01